Recenzie „Silver Bay” de Jojo Moyes

de | oct. 7, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA SILVER BAY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Silver Bay. O poveste cutremurătoare.

O carte oarecum cuminte care urmează linia întortocheată a vieții celor două personaje principale, dar cu un deznodământ uimitor. Defapt uimitor este prea puțin spus.

Titlul nu este prea relevant pentru a destăinui măcar puțin ideea poveștii. Probabil că dacă aș fi zărit titlul într-o listă, nu m-ar fi atras în vreun fel. Dar coperta m-a copleșit. Având și eu o fetiță micuță și blondă, fiind cândva una dintre mamele singure care se străduiesc să își construiască un nou început, coperta însăși mi-a spus o astfel de poveste, care mi-a creat empatie și dorința de a afla secretul ascuns printre paginile acestei cărți. Și bună alegere am făcut.

Ca rezumat, Liza încearcă să fugă de trecutul ei, să treacă peste pierderea fiicei ei mai mici, căutând liniște pentru singura fiică care i-a rămas. Comunitatea o ajută să se integreze și să învețe lucruri noi care îi vor reda putere și încrederea pierdută.

Toate astea până în momentul în care, englezul manierat și elegant – Mike, se cazează la hotelul mătușii ei și începe să tulbure puțin apele.

O poveste despre suișurile și coborâșurile vieții, despre dragoste sau lipsa ei, despre teamă și despre… balene, mamifere inteligente, în jurul cărora se învârte toată acțiunea cărții.

Mi-a plăcut încă de la început, pentru că toată povestea pare înecată în mister. Din prima pagină îți antrenează imaginația, întrebându-te mereu de ce sau ce s-a întâmplat cu adevărat. Iar finalul este incredibil de neașteptat. Am plâns și am râs de emoție! Mă tot gândesc cum aș fi reacționat eu în situația dată. Eu, ca mamă. Pur și simplu am adorat sfârșitul cărții.

Un roman ușor de citit

Cartea se citește ușor iar curiozitatea pe  care ți-o provoacă povestea, te ține fără suflare până la sfârșit.

Romanul este scris la persoana 1, din perspectiva mai multor persoane. Astfel cunoști mai bine fiecare personaj în parte. O recomand oricui iubitor de romance împletit cu suspans. Dar sunt sigură că poate să se cuibărească în inima oricui o citește. Nu ai cum să nu iubești Silver Bay.
Închei aceste rânduri cu un citat din minunata poveste. Este vorba de momentul crucial al cărții, care pe mine m-a marcat enorm.

„Nu știam cum să îi spunem. Nu știam cum să îi dam o asemenea veste. Ieșise cu barca în larg, și nu îi puteam transmite prin stație un mesaj atât de important și șocant.”

Rămâne să citiți romanul pentru a afla despre ce este vorba.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SILVER BAY?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SILVER BAY CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Silver Bay
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2007
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 7.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 105 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments