Recenzie „Silver Bay” de Jojo Moyes

de | oct. 7, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA SILVER BAY ARE REDUCERE PE:

Silver Bay – o carte oarecum cuminte care urmează linia întortocheată a vieții celor două personaje principale, dar cu un deznodământ uimitor. Defapt uimitor este prea puțin spus.

Silver Bay. O poveste cutremurătoare

Titlul nu este prea relevant pentru a destăinui măcar puțin ideea poveștii. Probabil că dacă aș fi zărit titlul într-o listă, nu m-ar fi atras în vreun fel. Dar coperta m-a copleșit. Având și eu o fetiță micuță și blondă, fiind cândva una dintre mamele singure care se străduiesc să își construiască un nou început, coperta însăși mi-a spus o astfel de poveste, care mi-a creat empatie și dorința de a afla secretul ascuns printre paginile acestei cărți. Și bună alegere am făcut.

Ca rezumat, Liza încearcă să fugă de trecutul ei, să treacă peste pierderea fiicei ei mai mici, căutând liniște pentru singura fiică care i-a rămas. Comunitatea o ajută să se integreze și să învețe lucruri noi care îi vor reda putere și încrederea pierdută.

Toate astea până în momentul în care, englezul manierat și elegant – Mike, se cazează la hotelul mătușii ei și începe să tulbure puțin apele.

O poveste despre suișurile și coborâșurile vieții, despre dragoste sau lipsa ei, despre teamă și despre… balene, mamifere inteligente, în jurul cărora se învârte toată acțiunea cărții.

Mi-a plăcut încă de la început, pentru că toată povestea pare înecată în mister. Din prima pagină îți antrenează imaginația, întrebându-te mereu de ce sau ce s-a întâmplat cu adevărat. Iar finalul este incredibil de neașteptat. Am plâns și am râs de emoție! Mă tot gândesc cum aș fi reacționat eu în situația dată. Eu, ca mamă. Pur și simplu am adorat sfârșitul cărții.

Siver Bay – Un roman ușor de citit

Cartea se citește ușor iar curiozitatea pe  care ți-o provoacă povestea, te ține fără suflare până la sfârșit.

Romanul este scris la persoana 1, din perspectiva mai multor persoane. Astfel cunoști mai bine fiecare personaj în parte. O recomand oricui iubitor de romance împletit cu suspans. Dar sunt sigură că poate să se cuibărească în inima oricui o citește. Nu ai cum să nu iubești Silver Bay.
Închei aceste rânduri cu un citat din minunata poveste. Este vorba de momentul crucial al cărții, care pe mine m-a marcat enorm.

„Nu știam cum să îi spunem. Nu știam cum să îi dam o asemenea veste. Ieșise cu barca în larg, și nu îi puteam transmite prin stație un mesaj atât de important și șocant.”

Rămâne să citiți romanul pentru a afla despre ce este vorba.

Ți-a plăcut recenzia cărții SILVER BAY?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SILVER BAY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Silver Bay
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2007
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 7.10.2021
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 82

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Recenzie „Poveștile mele” de Sanda – Gabriela Talabă

Unele cărți par desprinse din îndepărtata noastră copilărie, acolo unde un bunic sfătos ne dăruia povești frumoase și ne îmbrățișa, învelindu-ne cu căldură spirituală și cu stări de bine. Sunt cărți care nu pretind la Olimpul literar, dar care te umplu de aromele...

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Recenzie „Moștenirea” de Yrsa Sigurðardóttir

Am văzut o afirmație scrisă de The Globeand Mail - "Excepțional! Cel mai bun roman de până acum al Yrsei." Sincer? Și eu cred la fel. Gând la gând se poate spune, însă această carte a fost pe departe cea mai bună din tot ce am citit până acum de la Yrsa. Pasiunea mea...

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

Recenzie „Prietena mea de suflet” de Sarah Pinborough

După o distopie și un roman de dragoste, mi se făcuse poftă de un thriller bun. Aveam "Prietena mea de suflet" de Sarah Pinborough în bibliotecă de ceva vreme. Așa că m-am apucat de această carte și pot zice că nu m-a dezamăgit. Mai citisem de la Sarah Pinborough...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 282 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments