Recenzie “Cazul Magheru” de Mihail Drumeș

by | Oct 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CAZUL MAGHERU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Cazul Magheru” este o carte despre idealuri și crime, păcat și vinovăție, totul minunat asamblat într-o captivantă intrigă polițistă care va seduce iremediabil cititorul. Unul dintre cele mai reușite romane ale lui Mihail Drumeș,

           Cazul Magheru este povestea pasionantă a tânărului Ilarie, un intelectual sensibil și precoce, pasionat de psihologie și de pian care, după moartea devastatoare a iubitei sale, se decide să devină medic. Visul lui este să-și definitiveze studiile în India, dar pentru asta ar avea nevoie de o grămadă de bani. De unde îi va procura și oare cu ce preț?

Cartea este plină de citate încântătoare pe care eu una nu le mai regăsesc cu atâta pasiune scrisă în zilele noastre, așa că uneori este de preferat să ne reîntoarcem și la autorii clasici.

„Ori de câte ori ne aflam unul lângă altul, ființa mea plutea în fericire, pierzând din greutate, uitând de existența timpului și de lumea din jur. Dimpotrivă, când era departe de mine, o doream așa de intens, îmi lipsea atât de mult, suferința mă copleșea atât de integral, încât îmi stârnea o voluptate a durerii mult mai plăcută decât fericirea de a fi lângă ea. Această ciudățenie a firii mele am trăit-o plenar de nenumărate ori și m-am hotărât, lucid, s-o trăiesc și de astă dată.”

„E drept, obținea bile albe cu nemiluita, dar nu învăța pentru notă, socotind-o accesorie, ci pentru a-și potoli setea de a ști. Din cauza îi rămăsese necunoscută truda. Studiul i se părea o simplă joacă, pentru că la mijloc era pasiunea – acea faimoasă concentrare de forțe sufletești care mătură orice piedici din cale și face plăcut cel mai neplăcut lucru.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihail Drumeș

Un mister dostoievskian și o dragoste shakespeariană, un limbaj impecabil și personaje care dau lecție după lecție. O carte excelentă care m-a vrăjit cu frumusețea ei.

„Viața e croită pentru fericiri mari și mici. Cele mari sunt rare, se intamplă când nu te aștepți, sau nu se întamplă deloc. Trebuie să te mulțumești cu cele mici, de fiecare zi, pe care, dacă le aduni, fac mai mult decât una mare. Și pe urmă, o fericire prea mare omoară omul, e nenorocire curată…”

Titlu: Cazul Magheru
Autor: Mihail Drumeș
An apariție : 2017
Editura: ART
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 603 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 15 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments