Recenzie „Ce-am găsit, al meu să fie” de Stephen King

de | nov. 6, 2021 | Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CE-AM GĂSIT AL MEU SĂ FIE ARE REDUCERE PE:

„Ce-am găsit, al meu să fie” este al doilea roman din trilogia lui Stephen King, Seria Bill Hodges. Cartea ne redă o poveste interesantă în care literatura și cărțile ajung să joace un rol important în cursul acțiunii. Personajele sunt create atent, primind caracteristici minuțioase, fiind descrise fiecare tic sau gest. Vocabularul  fiecăruia le definește imaginea, putând observa clar caracterele lor în scenele unde sunt implicate.

Scurt sinopsis

Încă din primele pagini ni se redă o scenă ce se petrece în anul 1978. Aici, scriitorul John Rothstein este ucis de Morris Bellamy – un cititor care a dezvoltat o pasiune dusă la extrem pentru unul dintre personajele seriei celebre scrisă de acesta. Motivul crimei a fost surprinzător de… banal. Criminalul fură manuscrisele și banii pe care îi avea scriitorul și le îngroapă pe malul unui râu.

Dintr-o nechibzuință, acesta este arestat și i se dă pedeapsa maximă – închisoare pe viață.

Dacă îți place recenzia cărții CE-AM GĂSIT AL MEU SĂ FIE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

După 25 de ani, Peter Saubers, un băiat de 13 ani, găsește cufărul în care erau ascunși banii și manuscrisele. După o perioadă de gândire, el alege să ofere banii părinților, sub forma unei alocații trimise periodic, sub anonimat. Ironia vieții face ca tatăl tânărului să fie una dintre victimele atentatului de la târgul de joburi, al lui Mr Mercedes. Acesta a fost rănit destul de grav încât să nu mai poată munci, fiind extrem de afectat de criza financiară care a cuprins întregul stat.

Peter este pasionat de literatură și începe să studieze atent manuscrisele. Timpul trece, banii se termină, situația financiară a familiei revine pe un făgaș cât de cât normal, dar asta nu poate asigura o școală bună pentru sora lui. Atunci el se gândește la varianta să vândă din manuscrise unui colecționar.

Dar când criminalul scriitorului este eliberat pentru bună purtare și observă lipsa manuscriselor și a banilor, lucrurile încep să se complice din ce în ce mai tare, viața băiatului și a familiei lui fiind în pericol. Astfel apare și Bill Hodges, pentru a descurca ițele.

„Ce-am găsit, al meu să fie” – o carte care m-a surprins plăcut

Nu știu de ce, dar nu am crezut că îmi va plăcea această carte. Și mă bucur nespus atunci când mă surprinde un roman! Mi s-a părut interesant să văd scena macabră cu care începe volumul „Mr Mercedes”, prin ochii altui personaj.

Cartea mi-a plăcut foarte mult. Este un roman ușor de citit, cu multă acțiune și suspans, cu o poveste drăguță la mijloc și destul de previzibilă. Nu sunt sigură dacă trebuie să îmi fac griji pentru faptul că am intuit, cu fiecare scenă, tot ce urma să se întâmple. Cert este că m-a revigorat!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CE-AM GĂSIT AL MEU SĂ FIE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CE-AM GĂSIT AL MEU SĂ FIE
Autor: Stephen King
An apariție : 2017
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 443
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 438

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 12 zile și a scris până acum 51 articole. Se află pe poziția 18 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments