Ceasurile” de Agatha Christie este prima mea interacțiune cu acest autor. Fiind o cititoare împătimită de cărți romantice m-am pus la încercare vrând să descopăr și acest roman despre care am auzit atât de multe lucruri pozitive.

Despre seria ”Hercule Poirot” am auzit la televizor, când l-am descoperit întâmplător pe acest bărbat care își folosește cea mai mare înzestrare a sa, și anume ”mintea umană”, pentru a elucida cele mai dificile cazuri.

M-am ferit de cărțile care au în prim plan ”crima” deoarece aveam impresia că totul oscilează ăn jurul detaliilor, pierzându-mă pe parcurs.

Ei bine, Agatha mi-a înlăturat această impresie nefondată și m-a făcut să-mi doresc să citesc și alte scrieri de ale sale.

Începutul este alert și te introduce în acțiune din primele pagini. Nu avem detalii inutile care să ne inducă în eroare, ci doar informații care ne duc cu un pas mai aproape de a rezolva misterul morții unui ”bărbat” necunoscut găsit de o tânără dactilografă în casa unei vârstnice nevăzătoare.

Nimic mai ”simplu”. Nu-i așa?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie.

Următoarele acțiuni ni le prezintă inspectorul Hardcastle și agentul de poliție Colin Lamb – cel care a dat accidental peste domnișoara Sheilla, tânăra intrată în stare de șoc la găsirea cadavrului. Pe lângă aceste evenimente alerte, suntem martorii unor ceasuri găsite în casa ”cu pricina”, ceasuri care nu par a fi revendicate de nicio persoană. În cele din urmă, un ceas inscripționat ”Rosemary” iese în evidență printre celelalte, ajungând să fie furat de o persoană necunoscută.

Se nasc numeroase semne de întrebare la care cei doi nu găsesc răspunsuri. În cele din urmă își face apariția și celebrul Hercule Poirot, dar nu așa cum ne-am așteptat. Acesta nu își ”asumă” rolul de detectiv preluând cazul, ci încearcă să îi ghideze pe cei doi aflați în fruntea anchetei.

Agatha are un stil unic de a scrie, un stil alert care nu te lasă să te plictisești și te face să devii un personaj din propria poveste. ”Ceasurile” este o lectură antrenantă care îți va pune mintea la contribuție, vei intra într-un labirint din care doar rațiunea te va ajuta să ieși ”nevătămat”.

Recomand cu drag acest roman!

Titlu: Ceasurile
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2019
Editura: Litera
Nr. Pagini: 397
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.03.2019
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 444 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra