Recenzie Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee

Titlu: Cel Care Ma Asteapta
Autor: Parinoush Saniee
An apariție : 2012
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Gheorghiescu
Publicată la 24.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee
Dă o notă cărții
Cel care ma asteaptaCartea care m-a impresionat cel mai mult este Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee. Ceea ce m-a determinat sa cumpar si sa citesc aceasta carte, a fost imensa curiozitate de a cunoaste aceasta poveste interzisa de doua ori de cenzura iraniana. Cunosteam din filme cateva traditii cat si strictetea religiei musulmane, dar am descoperit parcurgand paginile ca nu stiam mai nimic.
Pot spune cu mana pe suflet ca aceasta carte m-a marcat. Felul in care autoarea relateaza drama personajului principal m-a facut sa ma simt de parca traiam fiecare moment alaturi de Mesumeh.
Intr-adevar, exista carti care te fac sa vezi lumea cu alti ochi, dar asta se poate intampla doar daca iti place sa citesti si poti sa te transpui in pielea personajului.
Parinoush Saniee mi-a aratat necontenita iubire a unei mame singure, astfel m-am iertat pe mine si mi-am privit propria mama cu alti ochi. Am putut constientiza sacrificiile de care esti in stare pentru copii sai, dar si durerea si mandria resimtite cand privesti in spate si vezi prin ce ai trecut.
Am crezut ca povestea, sau chiar viata, o sa fie cu happy end. Dar nu a fost asa, si m-a durut enorm de mult refuzul copiilor de a ii lasa dreptul la implinire sufleteasca. Nu mi se pare corect, precum acea zicala “pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”, asa s-au purtat cei trei copii fata de mama lor, care a fost tot ce a fost posibil numai si numai pentru binele lor.
Crescand ferita de multe din problemele reale ale lumii, abia de putin timp am descoperit ca nimic nu este roz, ca undeva in lumea asta o tanara femeie este obligata sa se casatoreasca cu un necuniscut, obligata sa traiasca intr-o casnicie in care nu este fericita, obligata sa duca o viata pe care nu si-a imaginat-o niciodata. Iar noi, majoritatea, nu facem altceva decat sa ne plangem din diverse neajunsuri materiale, cand noi putem alege sa facem ceea ce ne dorim.
Nu am banuit vreodata ca un singur om poate avea atat curaj, dorinta, ambitie, putere de munca, iar Mesumeh ma face sa cred ca si eu sunt in stare de asa ceva, Si eu pot! Si tu poti!
Cel care ma asteapta de Parinoush Saniee  m-a facut sa rad si m-a facut sa plang, dar cel mai important, m-a facut sa ma bucur de independenta mea. Ma simt impacata cu mine si asta ma face sa ma simt libera.
         Multumesc Parinoush Saniee!
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.