Recenzie „Cerul e pretutindeni” de Jandy Nelson

by | Aug 15, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CERUL E PRETUTINDENI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

cerul e pretutindeni2 Încă de când am citit/plâns/suspinat/râs la Îți voi dărui soarele de Jandy Nelson, am știu că trebuie să citesc și Cerul e pretutindeni, scrisă de aceeași autoare.

Nu știu ce am simțit când am terminat cele 200 și ceva de pagini. Știu doar că am fost acolo, printre pagini, și am inhalat prin fiecare cuvânt, am trăit prin fiecare frază.

Am fost oarecum sceptică la început. Cum fac aproape mereu, am citit niște review-uri de-ale cărții de pe GoodReads și inițial am gândit că Cerul e pretutindeni nu e pentru mine, pentru că toți bloggeri o catalogau ca fiind o carte cu o acțiune simplă și un fir epic ușor de înțeles. Și cum mie îmi plac cărțile complexe, să citesc Cerul e pretutindeni a fost o provocare. Una pe care aș repeta-o la nesfârșit.

Dacă întreabă cineva unde suntem, spuneți-le doar să se uite în sus.

Da, acțiunea cărții nu e cine știe ce, ce-i drept. În centrul romanului o avem pe Lennie (poreclită John Lennon), o tânără pentru care visurile s-au transformat de mult în cenușă. Ca și când faptul că nu știe nimic despre mama ei de când s-a născut, sora ei, Rachel moare, iar inima lui Lennie devine câmp de război. Nimic nu poate să o facă să0și mai dorească Viața după acest șoc. Trăirile lui Lennie au fost descrise formidabil, deoarece pe majoritatea paginilor apar anumite notițe de-ale tinerei, găsite în diverse locuri. Cred că am plâns la aproape toate însemnările, care au cufundatcerul e pretutindeni Cerul e pretutindeni într-un lirism pe care nu l-am întâlnit în aproape niciun roman YA.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jandy Nelson

Avem parte de un triunghi amoros care m-a amuzat și intrigat în același timp. Lennie începe să petreacă din ce în ce mai mult timp cu Toby, logodnicul surorii sale, ajungând chiar să se sărute. De asemenea, John Lennon începe să capete sentimente pentru Joe, nou-venitul în școală, care pare să o simpatizeze. Se spune că trebuie să îți urmezi inima, dar ce faci când inima ta e împărțită în două? Ce jumătate asculți?

Mi-a plăcut evoluția lui Lennie pe parcursul cărții, mi-a plăcut modul ei de a gândi și m-am regăsit în fiecare stare descrisă cu atata sensibilitate. Cerul e pretutindeni m-a ajutat să înțeleg că suntem eterni. Nu prin faptul că existăm veșnic, ci prin faptul că amintirea noastră rămâne tipărită în mințile celor care rămân. Toți se gândesc la durerea celor care pleacă. Dar cei care rămân? Cu durerea lor cum rămâne?

Cerul e pretutindeni e un roman accesibil, pe care l-aș reciti oricând. Un roman care reușește să emoționeze până la lacrimi. Am simțit fiecare cuvânt de-al lui Lennie pulsându-mi în vene, am simțit fiecare lacrimă de-a ei căzându-mi pe obraz. Cerul e pretutindeni e un roman pur, unic, dur, surprinzător și captivant, o carte despre cum durerea nu trece, noi trecem prin ea, devenind (sau măcar încercând să devenim) mai puternici.

🔥 CARTEA CERUL E PRETUTINDENI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cerul E Pretutindeni
Autor: Jandy Nelson
An apariție : 2015
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 283
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1883 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
arcidalia
arcidalia

am atat de multe carti de citit(si chiar am cartile acestea)dupa recomandarile voastre si nu mai ajung la zi.multumesc