Recenzie “Îţi voi dărui soarele” de Jandy Nelson

Titlu: Îţi Voi Dărui Soarele
Autor: Jandy Nelson
An apariție : 2014
Editura: Epica
Nr. Pagini: 415
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Maria Vulpe
Publicată la 21.10.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ÎŢI VOI DĂRUI SOARELE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Jandy Nelson, autoarea binecunoscutului roman ” Cerul e pretutindeni” , creează un alt roman inedit” Îți voi dărui soarele”, roman care reușește să câștige și un premiu pentru excelență în literatura destinată tinerilor.

Cartea este ca un labirint , ca o explozie de gânduri și amalgam de sentimente , care te poartă de la exaltare la tristețe și care reușește să te răvășească din nou și din nou cu alte descoperiri tot mai profunde.

Dacă ghinionul ştie cine eşti, devino altcineva.

Subiectul prezintă povestea a doi gemeni, Jude și Noah, care deși sunt inseparabili cand sunt mici, pe parcurs se distanțează, minciunile intervenind între cei doi și făcându-i să dețină fiecare câte jumătate de adevăr.

Povestea este structurată pe baza celor 2 frați și pe două coordonate, cu elemente de trecut descrise de Noah și cele de prezent relatate de către Jude.

Noah este tipul singuratic, ” ciudatul” așa cum mulți îl etichetează, având o relație apropiată cu mama sa, dar foarte distanțată cu ceilalți. El trăiește din artă, creându-și un univers propriu din desenele făcute,  dar în cea mai mare parte se simte singur din cauza  inclinațiilor sale sexuale.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jandy Nelson.

Jude este prezentată din două perspective: la început este o rebelă , care o contrazice mereu pe mama sa, iar mai apoi este fata singuratică, ascunsă în metri de material și având un boicot împotriva băieților, până când îl întâlnește pe Oscar, care îi dă lumea peste cap .

Să-ţi cunoşti sufletul pereche e ca şi când ai intra într-o casă în care ai mai fost: vei recunoaşte mobila, tablourile de pe perete, cărţile din bibliotecă, conţinuturile sertarelor: ai putea să-ţi găseşti drumul şi pe întuneric dac-ar trebui

Moartea mamei lor îi face cumva să își schimbe total comportamentul, devenind aproape persoane total antitetice față de înainte.

Ce se întâmplă astfel, atunci când balanțele se echilibrează și toate secretele și minciunile ies încet încet la suprafață?

Mi-a plăcut stilul scriitoarei, presărat cu numeroase pasaje despre superstiții și cu citate care reușesc să îţi încălzească sufletul.

Pentru a inversa destinul, stai pe un câmp , cu un cuţit îndreptat în direcţia vântului.

Lacrimile de jale ar trebui adunate si apoi înghiţite pentru a vindeca sufletul.

🔥 CARTEA ÎŢI VOI DĂRUI SOARELE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.