”Chaos” este o carte care te scoate din depresie, felul amuzant în care Theo își conturează personajele creează suspans pe întregul plan, ținându-te captiv de la prima până la ultima pagină.

Ne întâlnim din nou cu Oriana, fata care murise în ziua nunții și devenise recuperator de suflete. După cum ne-am învățat, firea impulsivă și directă a fetei sunt predominante în comportamentul său. Aceasta nu se lasă intimidată în fața unor puștoaice bete, căzute pe podea, nici atunci când întâlnește un alt recuperator țâfnos. Dialogurile dintre cei doi m-au amuzat copios, iar Abel a intervenit atunci când situația începea să se liniștească, alimentând-o.

Ama este îngerul bun care ajută pe oricine la nevoie, fiind cea mai ”maleabilă”, în comparație cu Abel și cu Oriana.  Tind să cred că recuperatorul de suflete și micul drăcușor ar face o echipă pe cinste dacă cineva nu ar fi mereu cu ochii pe ei. : )

Cel de-al doilea volum al seriei ”Am murit, din fericire” este la fel de surprinzător ca primul, aducând o notă unică poveștii, accentul punându-se atât pe dezvoltarea tinerei fete, cât și pe rolul ei de recuperator,

Pe cât de rebelă pare să fie protagonista, pe atât de mult continuă să-și dedice viața neajutoraților, fiind vorba de șeful ei, de Gudia, de altă prostituată care se află în chinurile nașterii și nu numai.

Oriunde am privi, temperamentul vulcanic al Orianei iese la iveală, reușind să ofere cele mai amuzante replici persoanelor din față. Cu o prezență simplă și un vocabular acid își continuă ”drumul” impus de cei de sus, acela de a ajuta alte suflete.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Theo Anghel.

Și cum iubirea ne lovește atunci când ne așteptăm mai puțin, nici protagonista nu e ”ocolită” de acest sentiment, Marc fiindu-i din ce în ce mai mult prezent în gândurile sale.  ”Chaos” ne prezintă o perspectivă mai amplă despre viața lui, despre întunericul care pare să-i acapareze viața, dar, în ciuda tuturor traumelor avute, acesta îi împărtășește sentimente sincere Orianei.

O altă situație amuzantă se conturează în momentul în care, într-un impuls de moment, Oriana decide să-și împărtășească dragostea față de Marc. În niciun caz situația nu se finalizează cu flori și ciocolată. : )

Autoarea a creat o lume nouă în care acțiunea se îmbină cu suspansul, iar situațiile tensionate sunt estompate de amuzamentul personajelor.

Chaos este lumea în care ți-ai dori să trăiești. : )

Titlu: Chaos
Autor: Theo Anghel
An apariție : 2016
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 333
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.06.2019
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 435 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra