Recenzie ”Chimie perfectă” de Simone Elkeles

Titlu: Chimie Perfectă
Autor: Simone Elkeles
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 2.10.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie ”Chimie perfectă” de Simone Elkeles
5 (100%) 3 vote[s]

🔥 CARTEA CHIMIE PERFECTĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Simone Elkeles reușește să creeze prin romanul sau ”Chimie perfectă” un tipar diferit față de clasica tipologie ”fată bună – băiat rău”.

Brittany Ellis este întruchiparea perfecțiunii, genul de fată care excelează in tot ce iși propune, frumoasă, ambițioasă și cu un caracter puternic.

Alex Fuentes este tiparul protagonistului dur, rece, sobru, care nu acceptă nicio schimbare in viața sa, desi și-o dorește cu ardoare.

Conjuncturile fac ca cei doi să se întâlnească și să fie parteneri la ora de chimie. Inițial, relația celor doi este bazată pe neînțelegeri și dispute. Prima întâlnire a lor are loc in curtea școlii, unde încep primele certuri și se înrădăcinează dorința de a sta cât mai departe unul de celalalt.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Simone Elkeles .

Alex vede in Brittany tot ce acesta disprețuiește – o situație financiară foarte bună, aspect plăcut, oameni care își doresc să o aibă în preajmă, o familie perfectă. La rândul său, aceasta vede în Alex definiția vulgarității, a ipocriziei și a superiorității, dar momentan, ei nu reușesc să vadă dincolo de barierele impuse. Trecutul celor doi i-au adus în acea ipostază în care nu se pot privi rațional, fiind nevoiți să poarte în permanență măștile create pentru a se proteja de ceilalți. Iubirea celor doi poate fi răspunsul întrebărilor nerostite? Oare va fi de ajuns să ofere susținerea de care cei doi au nevoie pentru a se redescoperi?

Personal, m-am îndrăgostit de personaje, de acțiune, de felul in care Simone a reușit să contureze fiecare aspect al vieții tumultoase care îi au în centru. Mesajul transmis are mai multe ramuri, îmbinând responsabilitatea, încrederea și sacrificiile care sunt necesare pentru redescoperirea de sine. Deși la prima vedere pare o carte în care nimic nu poate surprinde, pe masură ce veți citi, veți ajunge să înțelegeți cu adevarat de ce “Chimie perfectă” este o carte diferită și merită să fie citită.

Cartea este realizată în așa manieră încât se vor doborî prejudecați, iar la final când toate măștile vor cădea, adevaratele personalităti vor ieși la iveală, dominând falsitatea insușită de personaje.

🔥 CARTEA CHIMIE PERFECTĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.