Recenzie Christine Falls. Dosarul unei morți suspecte de Benjamin Black

de | sept. 24, 2014 | Mister, Recenzii cărți

christine fallsFiecare carte are frumusețea sa, aduce valoare și te îmbogățește. Nu cred că aș putea vreodată spune despre o carte că este bună sau rea. O carte este doar mai mult sau mai puțin educativă, mai mult sau mai puțin plăcută, iar plăcutul ține doar de gusturile noastre.

Cartea despre care vă voi povesti astăzi nu coincide cu ceea ce numesc eu o carte care mi-a plăcutînsă acest lucru nu înseamnă că vouă nu v-ar putea trezi interesul. Cine știe, poate chiar o veți îndrăgi (am citit și recenzii pozitive despre ea): Dosarul unei morți suspecte de Benjamin Black.

Înainte de a începe vreau să subliniez faptul că am citit această carte tradusă în limba română, varianta originală fiind în limba engleză. Nu de puține ori traducerile au reușit să distrugă o carte bună, de aceea este recomandat să citim cărțile în limba lor de origine. Acestea fiind spuse, să continuăm recenzia.

Totul începe când patologistul Garret Quirke descoperă ceva ce avea să îi condimenteze viața. Fire pesimistă, plictisit de viața sa, Quirke ajunge să se complacă în monotonie și să accepte lucrurile ca atare. Asta până într-o seară când își surprinde cumnatul, un medic obstretician, acesta lăsând impresia că ar avea ceva de ascuns. Garret află secretul cumnatului său însă lucrurile nu se opresc aici. O tânără misterioasă, o crimă, legături suspecte și o rețea mafiotă care implică fețele bisericești… toate acestea sunt ingredientele de bază ale cărții noastre.

De ce spuneam că nu m-a atras cartea? Ei bine, mi s-a părut că totul este povestit într-un ton monoton, plictisitor. Mi-a luat o veșnicie să o termin și nu am reușit deloc să mă împrietenesc cu personajele. Nu pot spune că e o cartea rea, însă mie nu mi-a transmis nimic.

Dacă doriți să aflați ce s-a întâmplat mai departe, care era secretul doctorului obstretician și cum a fost schimbată viața lui Garret, vă invit să citiți cartea. Ba mai mult, vă aștept și cu o impresie. Cine știe, poate pe unii dintre voi vă va capta.

Titlu: CHRISTINE FALLS. DOSARUL UNEI MORȚI SUSPECTE
Autor: Benjamin Black
An apariție : 2008
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1483

Alte recenzii de la Benjamin Black:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa a fost redactor Booknation.ro și a scris 20 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments