Recenzie Christine Falls. Dosarul unei morți suspecte de Benjamin Black

Autor: Benjamin Black
An apariție : 2008
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 448
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

6.74 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

Un film după această carte precis va ieși interesant.

Aspecte Negative:

Acțiunea se desfășoară lent, lucru ce plictisește teribil. Uneori aveam impresia că mă pierd în informație, uitând firul poveștii.

christine fallsFiecare carte are frumusețea sa, aduce valoare și te îmbogățește. Nu cred că aș putea vreodată spune despre o carte că este bună sau rea. O carte este doar mai mult sau mai puțin educativă, mai mult sau mai puțin plăcută, iar plăcutul ține doar de gusturile noastre.

Cartea despre care vă voi povesti astăzi nu coincide cu ceea ce numesc eu o carte care mi-a plăcutînsă acest lucru nu înseamnă că vouă nu v-ar putea trezi interesul. Cine știe, poate chiar o veți îndrăgi (am citit și recenzii pozitive despre ea): Dosarul unei morți suspecte de Benjamin Black.

Înainte de a începe vreau să subliniez faptul că am citit această carte tradusă în limba română, varianta originală fiind în limba engleză. Nu de puține ori traducerile au reușit să distrugă o carte bună, de aceea este recomandat să citim cărțile în limba lor de origine. Acestea fiind spuse, să continuăm recenzia.

Totul începe când patologistul Garret Quirke descoperă ceva ce avea să îi condimenteze viața. Fire pesimistă, plictisit de viața sa, Quirke ajunge să se complacă în monotonie și să accepte lucrurile ca atare. Asta până într-o seară când își surprinde cumnatul, un medic obstretician, acesta lăsând impresia că ar avea ceva de ascuns. Garret află secretul cumnatului său însă lucrurile nu se opresc aici. O tânără misterioasă, o crimă, legături suspecte și o rețea mafiotă care implică fețele bisericești… toate acestea sunt ingredientele de bază ale cărții noastre.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Benjamin Black.

De ce spuneam că nu m-a atras cartea? Ei bine, mi s-a părut că totul este povestit într-un ton monoton, plictisitor. Mi-a luat o veșnicie să o termin și nu am reușit deloc să mă împrietenesc cu personajele. Nu pot spune că e o cartea rea, însă mie nu mi-a transmis nimic.

Dacă doriți să aflați ce s-a întâmplat mai departe, care era secretul doctorului obstretician și cum a fost schimbată viața lui Garret, vă invit să citiți cartea. Ba mai mult, vă aștept și cu o impresie. Cine știe, poate pe unii dintre voi vă va capta.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

6
74 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)