Recenzie Cianură pentru un surâs de Rodica Ojog – Brașoveanu

by | Nov 30, 2014 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CIANURĂ PENTRU UN SURÂS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

cianuraPrima carte din seria Melania Lupu o are ca protagonistă pe o bătrânică simpatică ce locuiește într-un imobil pe Strada Crăiței.

Totul începe când în imobilul cu pricina se sparge o țeavă de apă.  Astfel,  vecinii- fermecătoarea Melania,  posomorâtă Valerica Scurtu, ursuzul  Grigore Popa, chipeșul Doru Matei și cochetul  Mihai Panaitescu se decid să improvizeze până când vor găsi pe cineva care să repare țeava. Astfel, ei mută un scrin doar pentru a găsi în interiorul acestui mobilier vechi două picturi celebre- Vânătorul lui Rembrant și Femeia cu evantaiul a lui Goya.

Cei cinci vecini devin complici, hotărându-se să vândă ilegal tablourile și să impartă profitul între ei. La scurt timp, însă, Panaitescu este găsit mort în camera sa, locatarii descoperind urme de cianură în camera acestuia.

Fiind conștienți de faptul că o anchetă a poliției le-ar putea strica planurile, decid să transforme asasinarea lui Panaitescu într-o sinucidere. Inteligenta Melania formează o scrisoare de adio scrisă ,chipurile de Mihai, iar împreună cu ceilalți ascunde toate celelalte dovezi. Poliția este păcălită, însă maiorul Cristescu care se ocupă de caz are îndoielile sale.

Dupa aceasta, unul câte unul, locatarii imobulului din Strada Crăiței încep să se stingă din viață, cei care rămâneau având grijă să ascundă cadavrele în moduri cel puțin originale și inventând fel de fel de bazaconii pentru Miliție.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog - Brașoveanu

E greu însă pentru aceștia să-și păstreze luciditatea când nu au idee cine e temutul asasin și care are sa fie următoarea victimă.

Unele romane polițiste sunt presărate cu indicii, altele cum este și Cianură pentru un surâs, însă, nu trădează nimic. Finalul acestei cărți este menit să te lase cu gura căscată și vă spun de pe acum că nu Melania este misteriosul asasin ( în caz că la asta vă gândeați) .

Rodica Ojog-Brașoveanu reușește să te țină cu sufletul la gură. Glume, replici inteligente, întorsături de situație neașteptate, toate îmbinate într-un singur roman de excepție!

Titlu: Cianură Pentru Un Surâs
Autor: Rodica Ojog - Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 204
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cred că este o carte ce provoacă amuzament copios, intrigantă și plină de evenimente misterioase- o lectură de care nu te poți despărți prea ușor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2204 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments