Recenzie Cianură pentru un surâs de Rodica Ojog – Brașoveanu

Titlu: Cianură Pentru Un Surâs
Autor: Rodica Ojog - Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 204
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA CIANURĂ PENTRU UN SURÂS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

cianuraPrima carte din seria Melania Lupu o are ca protagonistă pe o bătrânică simpatică ce locuiește într-un imobil pe Strada Crăiței.

Totul începe când în imobilul cu pricina se sparge o țeavă de apă.  Astfel,  vecinii- fermecătoarea Melania,  posomorâtă Valerica Scurtu, ursuzul Grigore Popa, chipeșul Doru Matei și cochetul Mihai Panaitescu se decid să improvizeze până când vor găsi pe cineva care să repare țeava. Astfel, ei mută un scrin doar pentru a găsi în interiorul acestui mobilier vechi două picturi celebre- Vânătorul lui Rembrant și Femeia cu evantaiul a lui Goya.

Cei cinci vecini devin complici, hotărându-se să vândă ilegal tablourile și să impartă profitul între ei. La scurt timp, însă, Panaitescu este găsit mort în camera sa, locatarii descoperind urme de cianură în camera acestuia.

Fiind conștienți de faptul că o anchetă a poliției le-ar putea strica planurile, decid să transforme asasinarea lui Panaitescu într-o sinucidere. Inteligenta Melania formează o scrisoare de adio scrisă ,chipurile de Mihai, iar împreună cu ceilalți ascunde toate celelalte dovezi. Poliția este păcălită, însă maiorul Cristescu care se ocupă de caz are îndoielile sale.

Dupa aceasta, unul câte unul, locatarii imobulului din Strada Crăiței încep să se stingă din viață, cei care rămâneau având grijă să ascundă cadavrele în moduri cel puțin originale și inventând fel de fel de bazaconii pentru Miliție.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Ojog - Brașoveanu.

E greu însă pentru aceștia să-și păstreze luciditatea când nu au idee cine e temutul asasin și care are sa fie următoarea victimă.

Unele romane polițiste sunt presărate cu indicii, altele cum este și Cianură pentru un surâs, însă, nu trădează nimic. Finalul acestei cărți este menit să te lase cu gura căscată și vă spun de pe acum că nu Melania este misteriosul asasin ( în caz că la asta vă gândeați) .

Rodica Ojog-Brașoveanu reușește să te țină cu sufletul la gură. Glume, replici inteligente, întorsături de situație neașteptate, toate îmbinate într-un singur roman de excepție!

🔥 CARTEA CIANURĂ PENTRU UN SURÂS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cred că este o carte ce provoacă amuzament copios, intrigantă și plină de evenimente misterioase- o lectură de care nu te poți despărți prea ușor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.