Recenzie Cianură pentru un surâs de Rodica Ojog – Brașoveanu

by | Nov 30, 2014 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CIANURĂ PENTRU UN SURÂS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

cianuraPrima carte din seria Melania Lupu o are ca protagonistă pe o bătrânică simpatică ce locuiește într-un imobil pe Strada Crăiței.

Totul începe când în imobilul cu pricina se sparge o țeavă de apă.  Astfel,  vecinii- fermecătoarea Melania,  posomorâtă Valerica Scurtu, ursuzul  Grigore Popa, chipeșul Doru Matei și cochetul  Mihai Panaitescu se decid să improvizeze până când vor găsi pe cineva care să repare țeava. Astfel, ei mută un scrin doar pentru a găsi în interiorul acestui mobilier vechi două picturi celebre- Vânătorul lui Rembrant și Femeia cu evantaiul a lui Goya.

Cei cinci vecini devin complici, hotărându-se să vândă ilegal tablourile și să impartă profitul între ei. La scurt timp, însă, Panaitescu este găsit mort în camera sa, locatarii descoperind urme de cianură în camera acestuia.

Fiind conștienți de faptul că o anchetă a poliției le-ar putea strica planurile, decid să transforme asasinarea lui Panaitescu într-o sinucidere. Inteligenta Melania formează o scrisoare de adio scrisă ,chipurile de Mihai, iar împreună cu ceilalți ascunde toate celelalte dovezi. Poliția este păcălită, însă maiorul Cristescu care se ocupă de caz are îndoielile sale.

Dupa aceasta, unul câte unul, locatarii imobulului din Strada Crăiței încep să se stingă din viață, cei care rămâneau având grijă să ascundă cadavrele în moduri cel puțin originale și inventând fel de fel de bazaconii pentru Miliție.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog - Brașoveanu

E greu însă pentru aceștia să-și păstreze luciditatea când nu au idee cine e temutul asasin și care are sa fie următoarea victimă.

Unele romane polițiste sunt presărate cu indicii, altele cum este și Cianură pentru un surâs, însă, nu trădează nimic. Finalul acestei cărți este menit să te lase cu gura căscată și vă spun de pe acum că nu Melania este misteriosul asasin ( în caz că la asta vă gândeați) .

Rodica Ojog-Brașoveanu reușește să te țină cu sufletul la gură. Glume, replici inteligente, întorsături de situație neașteptate, toate îmbinate într-un singur roman de excepție!

Titlu: Cianură Pentru Un Surâs
Autor: Rodica Ojog - Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 204
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cred că este o carte ce provoacă amuzament copios, intrigantă și plină de evenimente misterioase- o lectură de care nu te poți despărți prea ușor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2236 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments