Recenzie ”Cine moare în zori” de Holly Jackson

de | iul. 25, 2023 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CINE MOARE ÎN ZORI ARE REDUCERE PE:

coperta Cine moare in zori„Cine moare în zori” de Holly Jackson este un thriller YA, cu șase tineri plecați în excursie cu rulota, care rămân blocați într-o pădure noaptea, fără posibilitatea de a se întoarce la civilizație, cu un luntist care le pândește mișcările și care așteaptă de la ei dezvăluirea unui secret.

Însă toți cei 6 se simt cu musca pe căciulă.

Nimeni nu știe exact ce vrea cel de afară și de ce tocmai ei au fost prinși în capcană

Nu pot să zic că nu m-a prins cartea. Ba chiar a fost greu de lăsat din mână. A fost un roman de suspans Young Adult care m-a ținut ca pe ace de la început până la sfârșit.

Dacă îți place recenzia cărții CINE MOARE ÎN ZORI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Holly Jackson

Ei bine, poate nu chiar de la început, când doar aflăm care sunt personajele și un pic din psihologia lor. Dar apoi cu siguranță m-a ținut acolo lângă el, total absorbită de poveste și de detalii.

Șase prieteni rămân blocați mai cu voie, mai fără voie, într-o rulotă în mijlocul pădurii, fără șansa de a evada până în zori

Unul dintre ei deține un secret mortal, dar rând pe rând și ceilalți cinci încep să-și dezvăluie tainele.

De afară, din întuneric, îi pândește un nebun cu o pușcă. Înăuntru au printre ei o ”cârtiță”, un informator. Nu e deloc cine ai cred că ar putea fi odată ce este demascat. În plus, frica și rușinea îi transformă pe unii dintre ei în adevărate fiare, chiar mai rele decât cele de afară.

Așa se face că cei dinăuntru nu știu de cine ar trebui să se teamă mai întâi și mai mult. De cel din afară care nu ezită să tragă dacă fac o mișcare greșită sau de cel dinăuntru care parcă turbează de mânie și ură.

Eu nu citesc prea mult YA, însă acest thriller e atât de fain încât nici nu îți dai seama că ar fi adresat mai mult tinerilor cititori.

Mai sunt 8 ore până în zori. Ei sunt doar 6 iar rulota are 9 metri și 45 de centimetri lungime. Dimineață, doar 5 dintre ei vor supraviețui ambuscadei.

Cine moare în zori depinde de fiecare dintre ei

Red este una dintre fetele din rulotă. Fată de polițistă, acum moartă, are mari probleme financiare. Drept pentru care, ideea cu rulota pentru a merge în vacanța de primăvară, a fost mai mult a prietenei ei care s-a gândit că așa și-ar putea permite și fata o asemenea ieșire.

Dar Red se află în rulotă alături de cinci prieteni. Prietena ei cea mai bună – Maddy, fratele mai mare al acesteia – Oliver, iubita acestuia – Reyna, un coleg de la școală – Simon și băiatul de care este ea îndrăgostită – Arthur.

Iar afară din rulotă se află un criminal cu sânge rece care promite să-i elibereze pe ceilalți dacă cel cu secretul îl va dezvălui, fiind totodată și eliminat pentru totdeauna.

Având la dispoziție doar 8 ore până se face ziuă, cei 6 prieteni trebuie să evadeze. Sau cel puțin să-și dea seama care dintre ei este ținta lunetistului.

Nici unul nu se simte ok și toți mint într-un fel sau altul. Cu timpul, tensiuni se acumulează și secrete ascunse sunt forțate să iasă la lumină. Nu toți tinerii vor scăpa nopții întunecate și criminalului care îi terifiază.

Mi-a plăcut mult la povestea thrillerului că nu avem parte doar de tensiune creată de amenințările unui ucigaș cu o armă. Există și o tensiune interioară, între ocupanții rulotei, care mai mult de atât îți dă senzația de o atmoferă ca în ”Împăratul muștelor”. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CINE MOARE ÎN ZORI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CINE MOARE ÎN ZORI
Autor: Holly Jackson
An apariție : 2023
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 632

Alte recenzii de la Holly Jackson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1811 zile și a scris până acum 408 articole. Se află pe poziția 4 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments