Recenzie ”Cine moare în zori” de Holly Jackson

de | iul. 25, 2023 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CINE MOARE ÎN ZORI ARE REDUCERE PE:

coperta Cine moare in zori„Cine moare în zori” de Holly Jackson este un thriller YA, cu șase tineri plecați în excursie cu rulota, care rămân blocați într-o pădure noaptea, fără posibilitatea de a se întoarce la civilizație, cu un luntist care le pândește mișcările și care așteaptă de la ei dezvăluirea unui secret.

Însă toți cei 6 se simt cu musca pe căciulă.

Nimeni nu știe exact ce vrea cel de afară și de ce tocmai ei au fost prinși în capcană

Nu pot să zic că nu m-a prins cartea. Ba chiar a fost greu de lăsat din mână. A fost un roman de suspans Young Adult care m-a ținut ca pe ace de la început până la sfârșit.

Dacă îți place recenzia cărții CINE MOARE ÎN ZORI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Holly Jackson

Ei bine, poate nu chiar de la început, când doar aflăm care sunt personajele și un pic din psihologia lor. Dar apoi cu siguranță m-a ținut acolo lângă el, total absorbită de poveste și de detalii.

Șase prieteni rămân blocați mai cu voie, mai fără voie, într-o rulotă în mijlocul pădurii, fără șansa de a evada până în zori

Unul dintre ei deține un secret mortal, dar rând pe rând și ceilalți cinci încep să-și dezvăluie tainele.

De afară, din întuneric, îi pândește un nebun cu o pușcă. Înăuntru au printre ei o ”cârtiță”, un informator. Nu e deloc cine ai cred că ar putea fi odată ce este demascat. În plus, frica și rușinea îi transformă pe unii dintre ei în adevărate fiare, chiar mai rele decât cele de afară.

Așa se face că cei dinăuntru nu știu de cine ar trebui să se teamă mai întâi și mai mult. De cel din afară care nu ezită să tragă dacă fac o mișcare greșită sau de cel dinăuntru care parcă turbează de mânie și ură.

Eu nu citesc prea mult YA, însă acest thriller e atât de fain încât nici nu îți dai seama că ar fi adresat mai mult tinerilor cititori.

Mai sunt 8 ore până în zori. Ei sunt doar 6 iar rulota are 9 metri și 45 de centimetri lungime. Dimineață, doar 5 dintre ei vor supraviețui ambuscadei.

Cine moare în zori depinde de fiecare dintre ei

Red este una dintre fetele din rulotă. Fată de polițistă, acum moartă, are mari probleme financiare. Drept pentru care, ideea cu rulota pentru a merge în vacanța de primăvară, a fost mai mult a prietenei ei care s-a gândit că așa și-ar putea permite și fata o asemenea ieșire.

Dar Red se află în rulotă alături de cinci prieteni. Prietena ei cea mai bună – Maddy, fratele mai mare al acesteia – Oliver, iubita acestuia – Reyna, un coleg de la școală – Simon și băiatul de care este ea îndrăgostită – Arthur.

Iar afară din rulotă se află un criminal cu sânge rece care promite să-i elibereze pe ceilalți dacă cel cu secretul îl va dezvălui, fiind totodată și eliminat pentru totdeauna.

Având la dispoziție doar 8 ore până se face ziuă, cei 6 prieteni trebuie să evadeze. Sau cel puțin să-și dea seama care dintre ei este ținta lunetistului.

Nici unul nu se simte ok și toți mint într-un fel sau altul. Cu timpul, tensiuni se acumulează și secrete ascunse sunt forțate să iasă la lumină. Nu toți tinerii vor scăpa nopții întunecate și criminalului care îi terifiază.

Mi-a plăcut mult la povestea thrillerului că nu avem parte doar de tensiune creată de amenințările unui ucigaș cu o armă. Există și o tensiune interioară, între ocupanții rulotei, care mai mult de atât îți dă senzația de o atmoferă ca în ”Împăratul muștelor”. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CINE MOARE ÎN ZORI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CINE MOARE ÎN ZORI
Autor: Holly Jackson
An apariție : 2023
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1744

Alte recenzii de la Holly Jackson:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 27 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments