Recenzie “Compartimentul ucigașilor” de Sebastien Japrisot

de | ian. 21, 2022 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA COMPARTIMENTUL UCIGAȘILOR ARE REDUCERE PE:

Publicată inițial în 1963, cartea reprezintă un roman polițist clasic. Trebuie să recunosc că pe alocuri aveam impresia că o citesc pe Agatha Christie. Nu este vorba doar de genul literaturii care coincide. Este același stil al scrierii și același ritm. La fel ca la Agatha Christie, și aici veți găsi un subiect unic și autentic.

Trenul Marsilia-Paris își începea călătoria în mod obișnuit și nimeni nu ar fi putut presupune că la sfârșitul călătoriei una dintre pasagere avea să fie găsită moartă într-un vagon. Cine este această frumoasă victimă? Cine a avut ca scop s-o omoare? Ce rol au ceilalți pasageri? Dar mai ales, de ce după demararea anchetei unul câte unul ceilalți pasageri ai vagonului sunt omorâți? Un detectiv blazat, pe nume Pierre Emile Grazziano, primește sarcina de a descifra acest mister. Îi va reuși oare?

Cele două planuri: ale trecutului, reprezentând ziua omorului și al prezentului, prin investigațiile polițiste, se încrucișează formând o imagine de ansamblu. Descrierile nu sunt exagerate, detaliile sunt la locul lor, iar acțiunea este moderată. Rând pe rând ajungem să-i cunoaștem pe toți cei aflați în ziua fatală în vagonul macabru.

Mi-a plăcut faptul că autorul a folosit dialogul în mod constant. Replicile sunt bine punctate și nu ajungi să te plictisești. De-altfel, cartea are un pic peste 200 de pagini. Deși, fiecărui personaj îi este dedicat un pasaj nu prea mare, câteva cuvinte au fost în stare să le aducă la viață, să le dea individualitate și trăsături distinctive. Trebuie să remarc că firul acțiunii este unul ușor de urmărit. Cititorul nu este îngreunat de detalii fără sens, menite doar să facă lectura întortocheată și dificilă, cum este cazul multor thrillere moderne.

Per total cartea mi-a plăcut. Am fost prinsă de acțiune. Am urmărit desfășurarea anchetei și am investigat descoperirea criminalul sângeros.

Cred că editura Crime Scene Press a făcut o treabă bună reeditând această carte. Astfel, ne-a dat nouă, cititorilor moderni, posibilitatea să avem acces la o carte bună. Consider că sunt multe cărți care merită a fi reeditate și a avea atenția de odinioară.

Ți-a plăcut recenzia cărții COMPARTIMENTUL UCIGAȘILOR?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Sebastien Japrisot

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA COMPARTIMENTUL UCIGAȘILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Compartimentul Ucigașilor
Autor: Sebastien Japrisot
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 21.01.2022
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 17

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 269 zile și a scris până acum 136 articole. Se află pe poziția 6 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments