Recenzie ”Conan barbarul – misterul fântânii blestemate” de Robert E. Howard

Titlu: Conan Barbarul - Misterul Fântânii Blestemate
Autor: Robert Ervin Howard
An apariție : 2016
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 50
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 17.02.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CONAN BARBARUL - MISTERUL FÂNTÂNII BLESTEMATE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Fără îndoială că, dacă nu ați citit cărțile lui Robert E. Howard, sunteți familiarizați cu personajul Conan barbarul din peliculele difuzate sub forma filmelor artistice sau a serialelor.

Probabil că multora scriitura lui Robert Ervin Howard li-se pare o joacă de copil, o încercare de resuscitare a vechilor mituri, însă ea este mult mai complexă de atât.

Deci, ce a adus nou în peisajul literar cărțile sale? În primul rând a adus și mai mult decât necesara scuturare de promoroaca basmelor cu zâne și eroi frumoși învăluiți de idealuri arcadiene. Howard a făcut din antierou un erou, răsturnând vechile valori ale stilului fantasy, nu ca o sfidare, ci ca o firească abordare a tuturor fațetelor realității.

Într-o revitamimnizare a epopeelor de altădată, oscilând între liric și epic, încercând odată cu fiecare carte publicată să-și clădească un făgaș propriu și extrem de concludent, autorul ne introduce într-o lume a piraților și corsarilor, a mărilor spumegânde și a insulelor care emană izul aventurilor imprevizibile.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Robert Ervin Howard.

Având grijă să strecoare suculența unui anumit gen de erotism prin intermediul unor pasagere personaje feminine, Robert Ervin Howard nu se dezice întru totul de rețeta basmelor de altădată. Ceea ce este cu adevărat inovator la acest autor veste faptul că eterna luptă dintre bine și rău nu mai este atât de pregnantă.

Robert E. Howard nu alunecă pe panta unui ”science” care va exploda mult mai târziu, preferând inocența fantasmagorismului pur într-o primordială reîncadrare a personajelor nu în funcție de eticul simțirii ci de neostenita virilitate și spirit aventurier.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CONAN BARBARUL - MISTERUL FÂNTÂNII BLESTEMATE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Transformarea antieroului în erou se face într-un mod genial din punct de vedere literar.

Aspecte Negative:

Deși suntem în zona fantasy parcă personajele sale par mai mult zei decât oameni.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.