Recenzie “Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște” de Robert E. Howard

Titlu: Conan Barbarul: O Vrăjitoare Se Va Naște
Autor: Robert E. Howard
An apariție : 2016
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 63
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Manea
Publicată la 19.02.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște” de Robert E. Howard
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CONAN BARBARUL: O VRĂJITOARE SE VA NAȘTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Când lumea reală este un pic monotonă, nuvela “O vrăjitoare se va naște”, Robert E. Howard devine perfectă pentru a evada în universul suspansului și aventurii. Ea reușește să te desprindă rapid de realitate și să te aducă în lumea regatelor necunoscute și a personajelor care mai de care mai misterioase.

Acțiunea nuvelei nu te lasă foarte mult să te odihnești, ci te invită în joc încă din prima pagină. Astfel, cartea debutează cu un conflict între Taramis, regina Khauranului și sora ei geamănă, Salome care se dovedește a fi însăși vrăjitoarea prezentă în titlul cărții. Acest conflict îți stârnește curiozitatea și te provoacă să afli povestea în totalitate.

În primele pagini descoperi povestea vrăjitoarei Salome. Fiind născută sub semnul infernului, ea a fost abandonată la naștere, dusă departe de sora sa. Dorind să răzbune toată suferința din trecut, se întoarce în ținutul Khauran. Folosindu-și puterile reușește să o închidă pe sora sa Taramis, numită și Floarea Khauranului și îi ia locul la tron, schimbând rapid istoria ținutului. În scurt timp, conflictul devine o luptă între bine și rău. O luptă care vine la pachet cu dorința de a afla cine va fi eroul acestei povești.

Pe mine, personal, acest început m-a făcut să mă gândesc la filmul Omul cu masca de fier și să îmi imaginez un scenariu diferit de cel prezent în film. Am fost surprinsă să descopăr că și scenariul imaginat de Robert E. Howard este unul captivant, plin de suspans, antrenant și gândit în detaliu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Robert E. Howard.

Atmosfera cărții, dialogurile și personajele bine conturate m-au făcut să nu las cartea din mână până la finalul ei. Fiind o proza scurtă și având un stil ritmat, cartea se citește în doar câteva ore. M-a fascinat modul subtil în care autorul schimbă decorurile de la un capitol la altul, descrierile care te transpun perfect în lumea orientului îndepărtat și ritmul alert al firului narativ.

Este o carte care deschide apetitul pentru genul fantasy.

ACUM GĂSEȘTI CONAN BARBARUL: O VRĂJITOARE SE VA NAȘTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.