Recenzie „Contesa de Monte-Cristo” de Jean Duboys

de | iun. 17, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CONTESA DE MONTE-CRISTO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Deși cam toată lumea a auzit de romanul „Contele de Monte-Cristo” scris de Alexandre Dumas tatăl, puțină lume știe de romanul „Contesa de Monte-Cristo” de Jean Duboys. Această din urmă carte, de fapt o aventură compusă din două volume, relatează tot o poveste de răzbunare. De data asta, însă, justiția este personificată de o femeie.

Această doamnă nobilă care a avut de suferit din cauza dușmanilor ei caută să își facă dreptate. Când toți cei dragi sunt luați de lângă tine, trebuie să supraviețuiești. Și să faci tot posibilul ca reputația să îți fie îmbunătățită. Dar această femeie nu este doar o justițiară. În aventura ei prin care îi demască pe cei care i-au făcut rău, ea îi ajută pe cei aflați în necaz.

Romanul clasic „Contesa de Monte-Cristo” de Jean Duboys redă o poveste emoționantă despre trădare, iubire, prietenie, dar și curaj

O femeie devine victimă. Dar se înalță deasupra dușmanilor pentru a-i lovi în cele din urmă exact când le este lumea mai dragă.

Deși victimă inocentă a unui trio mârșav, nobila renaște ca pasărea Phoenix datorită ajutorului primit din partea unor prieteni adevărați. Și reapare în lume învăluită într-o aură de mister drept Contesa de Monte-Cristo. O femeie frumoasă, putred de bogată și cu un trecut despre care nimeni nu știe nimic. Dar legat de care toată lumea își dă cu părerea.

Ea devine un Monte Cristo feminin, care își duce la bun sfârșit răzbunarea asupra celor care au trădat-o. În același timp este îngerul plin de lumină și speranță al celor mai slabi, care nu au de la cine primi ajutor.

Nobila doamnă care a revenit în lume după multe peripeții, joacă trei roluri în fața celor din jur

Femeia este o văduvă bogată, prietenă cu săracii, pe care îi scapă de rele. Este o senzuală doamnă de companie fără scrupule. Dar mai este și contesa de Monte-Cristo, acea doamnă plină de bani, atrăgătoare și misterioasă. Cu un statut superior în înalta societate. Și totuși, dacă este să o caracterizez pe adevărata femeie care joacă aceste 3 roluri, ea este o ființă sensibilă și iubitoare. Dar care știe unde să tragă linie referitor la bunătatea ei.

Prefăcându-se pe rând văduvă, contesă și damă de companie, nobila femeie reușește să îi demaște pe adevărații criminali. Acesta nu este cel mai plăcut lucru pentru ea. Dar pentru a-și îndeplini răzbunarea, este mai mult decât necesar. Contesa de Monte-Cristo devine o justițiară dreaptă. Ba reușește chiar să mai joace un rol, cel de fantomă, pentru a-i face pe trădători să își recunoască vina.

Mi-a plăcut nespus acest roman clasic de aventură datorită personajului principal care este o femeie curajoasă. Și nu un bărbat ca în multe alte asemenea cărți. Feminismul este evidențiat din belșug în aceste două volume care însumează peste 600 de pagini. Și este un compliment pentru scriitorul Jean Duboys, care a setat povestea într-o perioadă în care multe lucruri erau anapoda pentru femei.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CONTESA DE MONTE-CRISTO?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jean Duboys sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CONTESA DE MONTE-CRISTO CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Contesa De Monte-cristo
Autor: Jean Duboys
An apariție : 1992
Editura: FLAMINGO
Nr. Pagini: 606
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 17.06.2019
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1031 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments