Recenzie “Coroana” de Keira Cass

by | Dec 7, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, noaff, Recenzii cărți

Încă o serie dragă se apropie de sfârșit și mă simt extrem de tristă pentru că am impresia că îmi iau rămas bun de la un prieten de suflet. Seria “Alegerea” se numără printre cele mai reușite serii citite vreodată, acest lucru se datorează și mix-ului interesant pe care Keira Cass îl pune în joc. Aproape de la primele pagini am “mirosit” niște asemănări cu “Jocurile Foamei”, însă cartea are propria sa personalitate și aduce multe elemente distincte, ce o îndepărtează de original. Un mare plus, coperțile!!! Coperțile sunt unele dintre cele mai frumoase lucrări de design pe care le-am văzut și cred că și ele te ademenesc să le citești, deoarece cu greu le poți rezista.

“Coroana” de Keira Cass este ultima carte din această serie și continuă aventurile prezentate în “Moștenitoarea”. Dacă în primele 3 cărți am stat cu sufletul la gură citind aventurile cuplului nostru preferat, Maxon și America, acum a venit rândul fiicei lor, Eadlyn, să își cunoască alesul inimii, în același fel în care părinții ei au cunoscut fericirea. Știu, poate considerați că a fost o idee inutilă de a repeta povestea din perspectiva ei, însă vă spun că totul în această serie are o ciclicitate cu scop. Nimic nu este la voia întâmplării și acțiunea cărții este gândită foarte bine, pentru a închide cercul deschis cu 5 volume în urmă. În “Moștenitoarea” Eadlyn m-a enervat enorm, fiind o răzgâiată, nedemnă de titulatura pe care o poartă. Spre final, am început să o înțeleg mai bine și pot spune că mi-a câștigat inima. “Coroana” îți da șansa să descoperi o altă față a moștenitoarei tronului, să ii cunoști temerile și să reușești să o înțelegi. Aceasta trebuie să aibă grijă de poporul ei, dar trebuie să se și concentreze asupra “Alegerii”, pentru că nu a reușit să ne convingă în volumul trecut asupra alesului ei. Practic, toată cartea se concentrează pe evoluția ei ca personaj, ca regina, ca femeie și ca iubita, toate așezate frumos într-un singur pachet. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

La ce mă așteptăm mai mult? Mă așteptăm ca autoarea, Keira Cass, să se concentreze în egală măsură pe partea romantică dar și pe partea politică. Se pricepe foarte bine să vorbească despre istoria universului pe care l-a creat, să o aducă pe Eadlyn în primul plan ca promotoare a unor valori și principii, însă cred că ne-a cam ignorat la partea de romance. Spun asta pentru că în trilogia inițială am avut parte de mult mai multe momente de acest gen. Fie că era vorba despre America cu Maxon sau cu Aspen, aveam parte de latura romantică, tandră, aveam un triunghi amoros și fiorii pe care tensiunea dintre ei o genera. Dar aici, lucrurile au fost super învăluite în mister și la sfârșit, sunt făcute niște alegeri la care eu sincer nu mă așteptăm. A părut pe unele locuri o acțiune grăbită și nejustificată, prea pe repede înainte și concentrată în prea puține pagini.

Acum sper să nu supăr pe nimeni cu părerile mele, dar repet, compar această carte cu primele 3 și văd foarte multe diferențe pe care nu se poate să nu le evidențiez, pentru că indiferent ce spun unii, se văd. Per total, “Coroana” de Keira Cass este o carte drăguță, simplă, care se citește repede. O recomand celor care vor neapărat să știe cum se termină seria “Alegerea”, dar nu garantez că o fie satisfăcuți la final.

Titlu: Coroana
Autor: Keira Cass
An apariție : 2018
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 7.12.2018
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1284 zile și a scris până acum 347 articole. Se află pe poziția 4 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments