Recenzie “Crăciunul lui Poirot” de Agatha Christie

de | sept. 15, 2021 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CRĂCIUNUL LUI POIROT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Regina romanului polițist, vă invită să descoperiți o crimă mai puțin obișnuită. Se pare că acest roman a fost scris ca urmare a unei remarci făcute de către cumnatul autoarei. Acesta, i-ar fi reproșat Agathei că crimele ei devenise prea rafinate, mult prea anoste. Drept răspuns, voilà, avem aici o crimă din aceea clasică, foarte violentă și cu mult sânge. Altfel zis, o crimă despre care să nu se poată nimeni îndoi că a existat.

Toți atribuim Crăciunului cele mai calde și frumoase sentimente. Asociem Crăciunul cu decorul feeric, cadouri, bucurie, reuniuni de familie. Cumva devenim mai buni în această perioadă și mai atenți față de nevoile celorlalți.

Ei bine, nu vă recomand să citiți această carte în perioada Crăciunului. Nu este vorba aici de toate acele aspecte plăcute menționate mai sus.

Simion Lee, un tiran milionar organizează o bizară reuniune de familie cu ocazia Crăciunului. De ce bizară? Fiindcă din cauza tiraniei lui, familia sa a fost dezbinată în deferite părți ale lumii, iar acum toți sunt invitați acasă.

Însă, nimeni nu va afla care a fost motivul pentru care au fost adunați în această casă. Chiar în ajun de Crăciun, Simion Lee este găsit într-o baltă de sânge în propriul birou, în spatele unei uși încuiate din interior.

Între caracterul victimei și felul în care este ucisă există întotdeauna o legătură.

Crima este cu atât mai complicată, deoarece toți cei care se aflau în casă au un motiv întemeiat pentru a-l fi ucis. Aflăm că caracterul și personalitatea bătrânului a sădit doar ură de-a lungul anilor.

Este o afacere de familie. Avem de-a face cu o otravă care lucrează în sînge, ceva intim, localizat în profunzime… Cred că e vorba de ură și cunoaștere…

Hercule Poirot va fi și de data aceasta cel care va rezolva puzzle-ul într-un mod spectaculos. Si atunci când crezi că prea multe piese nu-și au locul, el le va potrivi în așa fel încât tabloul final să capete sens.

Mie mi-a plăcut romanul, însă trebuie să recunosc că sunt fană Agatha Christie. De fiecare dată când nu pot decide ce carte ar merita atenția mea, iau în mână un roman polițist al acesteia. Păi nu în zadar, Guinness World Records a desemnat-o pe Christie drept cea mai vândută autoare de ficțiune din toate timpurile.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CRĂCIUNUL LUI POIROT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRĂCIUNUL LUI POIROT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Crăciunul Lui Poirot
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 15.09.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 35 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 25 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments