Recenzie “Crăciunul lui Poirot” de Agatha Christie

by | Dec 29, 2019 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRĂCIUNUL LUI POIROT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Crăciunul lui Poirot este o carte scrisă de Agatha Christie și contrar titlului, aceasta poate fi citită în orice perioadă a anului, indiferent de lună sau sezon.

Acțiunea se petrece în preajma Crăciunului, de aceea lecturarea cărții sună mult mai bine dacă este făcută în preajma acestei sărbători mult iubite, dar evenimentele prezentate nu sunt legate de nici un element festic, sărbătoarea fiind folosită ca un motiv pentru ca toată familia unui bătrân ursuz să fie prezentă pentru o ultimă rundă de critici și certuri.

Reuniune de familie

Simeon Lee își cheamă toată familia acasă de Crăciun, care de ani buni nu s-a mai reunit din pricina diferențelor de caracter, cât și din cauza bătrânului care nu a fost prea apropiat de propriile odrasle.

Atât băieții, cât și soțiile lor nu îl au la inimă pe bogatul moșier, care va stârni și mai multă vâlvă odată cu anunțarea schimbării testamentului.

La reuniune poposesc și invitați neașteptați, care vor cauza și mai multe divergențe în familie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Crimă violentă

Ei și nu poate fi o carte de Agatha Christie dacă nu se produce nici o crimă, aceasta survenind în ajunul Crăciunului și victima nu este greu de ghicit, ursuzul bătrân, care este găsit mort în camera sa.

Crima pare a fi fost una violentă, camera fiind răvășită, toate obiectele răsturnate și sânge peste tot, Agatha aducându-ne în prim plan o crimă ca de demult.

Marele detectiv belgian își pune celulele cenușii la lucru

Pentru a salva situația intră în scenă Hercule Poirot, care ne demonstrează încă o dată cât este de priceput.

Lectura cărții este una rapidă, evenimentele curg, iar suspecții se înmulțesc cu fiecare capitol în parte.

Așa că dacă sunteți în căutarea unei lecturi ușoare, dar plăcute, care să vă țină în suspans până la sfârșitul cărții, puteți să încercați Crăciunul lui Poirot, care deține toate ingredientele unui mister bine gândit, cu multe personaje și o atmosferă vibrantă.

🔥 CARTEA CRĂCIUNUL LUI POIROT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Crăciunul Lui Poirot
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 29.12.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Ioana este redactor Booknation.ro de 398 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments