Recenzie „Creația şi metode pentru relaxare„ de Marius Mihai Lungu​

Titlu: Creația şi Metode Pentru Relaxare
Autor: Marius Mihai Lungu​
An apariție : 2018
Editura: Marius Mihai Lungu​
Nr. Pagini: 60
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Emanuela Istrate
Publicată la 9.02.2019
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie „Creația şi metode pentru relaxare„ de Marius Mihai Lungu​
5 (100%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI CREAȚIA ŞI METODE PENTRU RELAXARE PE:

Cartea face parte din colecția Iluminarea pentru toți sau Advaita-Vedanta practică. Pe parcursului lecturării vei fi purtat printr-o serie de practici către cunoașterea directă a adevărului și înțelegerea a ce ești în interiorul tău.

Autorul clarifică încă de la început: “Să nu vă gândiți că aceste practici vor consta în ritualuri sofisticate sau eforturi
fizice. Toate metodele care vă vor fi prezentate se bazează pe contemplare, observare pură, interogare și pe direcționarea observării către obiectul interogării.” (pag. 2)

Cartea te trece pas cu pas prin fiecare etapă și demontează treptat toate piedicile puse de minte. Este bine structurată, abordând mai multe teme ce au legătură cu eliberarea mintii, precum: Iluminarea, Advaita-Vedanta, Non-Sinele, cele trei corpuri ale omului, Creatorul și Creația, metode de eliberare etc. Toate informațiile cuprinse sunt ușor de înțeles prin felul în care sunt prezentate. Fiecare temă este dezvăluită astfel încât cititorul la final cum să răspundă la întrebările: Ce?, De ce? și Care este scopul?

Interesant în această operă este faptul că autorul nu te trimite într-un loc pustiu pentru a-ți elibera mintea, ci te învață cum să îți găsești liniștea gândurilor chiar în centrul agitației de zi cu zi, în care trebuie să faci față la tot mai multe situații, termene limită.

Astfel, el afirmă: “Este foarte important faptul că acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțăm la slujbele noastre şi să fugim de familii şi responsabilități. Ţineţi minte că a treia condiție se referă la respectarea îndatoririlor personale. Înţelegerea faptului că nu vom găsi libertatea permanentă în activităţile de zi cu zi nu înseamnă să încetăm să le mai facem și nici să nu ne bucurăm de ele. Doar că vom face orice actiune cu o atitudine adecvată şi într-un mod corect, pentru a ne pregăti mintea pentru cunoaşterea de sine.” (pag. 14)

Prin adresarea directă la persoana a II-a, folosită pe parcursul operei, vocea autorului transmite căldura și blândețea lui, cititorului. Poţi avea chiar senzația unei meditații ghidate.

“Așezați-vă într-o poziție confortabilă, cu ochii închişi și concentraţi-vă atenţia până la cel mai mic lucru pe care îl puteţi observa: un gând, o emoţie, un sentiment sau un freamăt pe undeva prin corp. Încercați să localizați acest
lucru şi să-i stabiliți o poziţie clară.” (pag. 51)

Originalitatea cărții este dată de informațiile în sine reliefate. Autorul prezintă situații și recomandări atât studiate, dar mai ales din revelațiile proprii. La sfârșitul lecturării vei simți cum s-a făcut o delimitare clară separându-se gândurile care îți sunt utile.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.