Recenzie „Crimă în Centrul Vechi” de Lucia Verona

Titlu: Crimă în Centrul Vechi
Autor: Lucia Verona
An apariție : 2015
Editura: Tritonic
Nr. Pagini: 118
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 29.02.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Crimă în Centrul Vechi” de Lucia Verona
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CRIMĂ ÎN CENTRUL VECHI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

crima in centrul vechiLucia Verona, absolventă a Conservatorului de muzică din București în 1972, este o prozatoare și autoare contemporană de opere dramatice.  Printre scrierile sale se numără: Don Juan și ceilalți, Grand Hotel Europa, Labirint obligatoriu, Secretul atomic, Fără canguri, Domnul deputat se prăbușește, Crima de la jubileu, Ochelarii de fum, Afaceri clonegate, Moartea zboară cu low cost, Crimă în Centrul Vechiși nu numai.

Volumul Crimă în Centrul Vechi este un roman polițist structurat pe cinci capitole, fiecare capitol având un titlu propriu, dar și o poveste distinctă: Crima din Centrul Vechi, Diva și bicicleta, Crimă la Casa Scriitorilor, Moartea zboară cu low cost și Crimă la Marea Egee.

Ce au însă în comun cele cinci povești?

Pe protagonistă: Stella Marian-Harrington, o celebră soprană de coloratură la origine din România, transformată în ”crime detective” în timpul liber. Mare iubitoare de lecturi polițiste, Stella își descoperă un al șaselea simț în investigarea unor crime suspecte în preajma cărora se întâmplă, din coincidență, să fie.

Deși recunoaște că „erau mai amuzante crimele din cărți”, curiozitatea ei acerbă și simțul ei de detectiv nu o lasă să stea departe de o investigație în desfășurare. De la descoperirea hoțului în cazul furtului unui valoros diamant până la descoperirea ucigașei dintr-un avion, Stella demonstrează că nu este doar celebra soprană Harrington, ci și un bun detectiv în investigarea unor cazuri dificile ale poliției.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lucia Verona.

Provocarea majoră însă apare în momentul când câțiva critici literari își găsesc sfârșitul aparent accidental la Casa Scriitorilor, asta după ce numai în urmă cu un an, tot acolo, un alt critic important a murit în condiții mai mult decât suspecte, iar a sa importantă carte, la care lucra, a dispărut fără urmă.

Coincidență sau vreun criminal în serie dă târcoale Casei Scriitorilor? Va putea eroina noastră să deslușească misterul cărții dispărute?

Lucia Verona reușește să scrie un roman polițist alert ce-i poate atrage în mrejele sale pe toți iubitorii de mister și de acțiune.

lista cărților scrise de autoarea Lucia Verona ➤

ACUM GĂSEȘTI CRIMĂ ÎN CENTRUL VECHI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.