Recenzie „Cu respirația tăiată” de Jennifer Niven

de | mai 26, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CU RESPIRAȚIA TĂIATĂ ARE REDUCERE PE:

Am citit acum ceva vreme „Toate acele locuri minunate” și m-a distrus de plâns. De atunci am zis că nu voi mai citi ceva de la Jennifer Niven, pentru că nu vreau să sufăr. Eu încerc să îmi aleg, în măsură în care pot, cărți cu subiect mai ok, de preferat cu happy end, pentru a nu avea o depresie enormă după terminarea lecturii. În fine, am făcut această promisiune degeaba, pentru că evident, am comis-o… Acum câteva luni am văzut un live făcut de Genevieve Padalecki, soția actorului principal din Supernatural, care are un book club. Invitată de onoare a fost Jennifer Niven și discutau cartea „Breathless” adică această carte despre care vreau să vă povestesc, „Cu respirația tăiată„. Entuziasmul lui Gen și modul în care Jennifer a vorbit despre ea, despre documentarea din spate și despre alegerea poveștii, m-a făcut să îmi doresc această carte, în ciuda promisiunii făcute. Am zis că poate această autoare nu continuă cu acela stil dramatic și haide să îi mai dau o șansă.

Nu regret alegerea făcută și chiar pot spune că m-a încântat cartea, fiind diferită de „Toate acele locuri minunate”. Poate autoarea și-a dorit altceva sau poate a fost într-o pasă creativă mai bună, dar consider că mi s-a potrivit mai bine cartea, deși o putea face puțin mai scurtă, nu neapărat de 500 de pagini. Vorbim clar despre o carte cu adolescenți, cu probleme specifice vârstei, dar cu acțiunea plasată într-un context special, mai drăguț decât multe cărți citite recent. Dacă sunteți pe plajă și vă doriți o lectură frumoasă, de sezon, aceasta este perfectă pentru voi, fiind în temă cu locul în care vă aflați voi atunci.

La sfârșitul liceului, Claudine Henry are patru preocupări: sexul, facultatea, să devină o scriitoare cunoscută și… sexul. Însă când familia începe să i se destrame, simte că i se prăbușește întreaga lume. Planurile de vacanţă sunt anulate, iar ea ajunge să locuiască peste vară, împreună cu mama ei, pe o insulă din largul Georgiei, fără internet, fără telefon mobil și fără prieteni.
Dar pe insulă întâlnește alt fel de oameni decât cei cu care era obișnuită și îl cunoaște și pe Jeremiah — plin de viaţă, misterios și chipeș. Claudine își împlinește o parte dintre dorinţe și capătă o altă perspectivă asupra vieţii ei; dar, dacă la începutul verii abia aștepta să plece de pe insulă, acum parcă timpul nu mai este suficient…

„Cu respirația tăiată” este o carte despre schimbare, despre deziluzie și despre căutarea personalității la o vârstă conflictuală și plină de întrebări. Eroina noastră cu un nume foarte frumos, Claudine, se trezește personajul principal într-o traumă de familie, pe care trebuie să știe să o gestioneze foarte bine astfel încât aceasta să nu îi afecteze viitorul și echilibrul emoțional. Ajunsă pe acea insulă împreună cu mama ei, își vede viața schimbată și departe de tehnologia care o definea, însă va avea lecții mai importante de învățat decât să trăiască fără telefon și social media. Este destul de greu de stăpânit la început, pentru că o vede pe mama sa principala vinovată și toată suferința ei este direcționată spre ea. La început pare răsfățată, însă în sufletul ei se duce în adevărat război pe care din păcate, nu știe cum să-l gestioneze.

Pe scena poveștii intră Miah și de atunci lucrurile încep să se schimbe. Nu este o carte clișeică, dar a fost foarte drăguț conturată această poveste și mie mi-a plăcut maxim. Ei doi sunt total diferiți, pentru că modul în care au fost crescuți este diferit, drept urmare au câte ceva de învățat unul de la altul și vor vedea pe parcurs unde ating puncte comune. Claudine ia o decizie foarte importantă în ceea ce îl privește, așa că vor găși aproape imediat un element comun – atracția fizică.

A fost o lectură foarte drăguță și relaxantă, cu energia specifică adolescenților și am văzut-o ca pe o aventură de cunoaștere, care îți poate decide definitiv viitorul. O poveste despre alegeri, bune sau greșite, și despre prima iubire, care poate rămâne cea mai puternică din viața ta.

Ți-a plăcut recenzia cărții CU RESPIRAȚIA TĂIATĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Niven

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CU RESPIRAȚIA TĂIATĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cu Respirația Tăiată
Autor: Jennifer Niven
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 26.05.2021
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 111

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1979 zile și a scris până acum 469 articole. Se află pe poziția 2 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments