Recenzie „Toate acele locuri minunate” de Jennifer Niven

de | aug. 22, 2017 | Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

O emoționantă poveste despre o fată care învață să trăiască de la un băiat care vrea să moară…

Toate acele locuri minunate este un roman ce aparține autoarei Jennifer Niven, construit din iubirea dintre Violet și Finch, personajele principale.

Datorită popularității și părerilor care, deși împărăție, erau în marea majoritate pozitive, cu multe cuvinte de laudă la adresa acestei cărți, am achiziționat-o și cred că este singura carte din cele citite pe care regret că am dat bani.

Finch este un tânăr singuratic, ce este fascinat de moarte și dorește să se sinucidă, dar niciodată nu găsește momentul potrivit pentru a o face, pe când Violet este o tânără cu capul pe umeri, ce-și numără zilele rămase până la facultate.

Cei doi se întâlnesc pe clopotnița școlii, el venind cu gânduri de sinucidere, iar ea- de refugiu, pentru că încă nu trecuse peste moartea surorii sale pentru care se învinovățea.

Când aceștia se surprind unul pe altul, nu este clar cine pe cine salvează (după cum spune descrierea), pentru că Violet nu știa cum să coboare și Finch a ajutat-o, dându-i indicații, iar asta i-a împiedicat lui gândul de la moarte.

Totul merge bine între cei doi, relația de iubire dintre cei doi avansează, dar ce se întâmplă când părinții fetei îi interzic să se mai întâlnească cu Finch? Va lua relația lor o întorsătură tristă sau nu? Îi va afecta cumva pe unul dintre protagoniști? Și dacă da, în ce fel?

Deși ideea cărții este una genială și s-ar fi putut naște o creație mult mai frumoasă din ea, povestea de iubire dintre cei doi mi s-a părut plictisitoare.

Într-adevăr, după o bună parte din a doua jumătate a cărții, lucrurile s-au mai pus în mișcare, dar nu suficient pentru mine.

Răbdarea pe care am avut-o a fost doar pentru Finch, fiindcă a fost personajul meu preferat și l-am adorat din multe puncte de vedere, însă nu mi-a plăcut de Violet, fiind cam timidă și enervantă, pentru că se tot învinovățea de moarte surorii sale și nu voia să-si retrăiască viața ca odinioară.

Toate acele locuri minunate este scrisă superficial și chiar banal, din punctul meu de vedere, iar firul narativ este puțin încurcat, dar asta nu afectează romanul.

Finalul mi s-a părut că face toată cartea. Deși previzibil pentru mine, a fost un final emoționant și trist, dar desigur, dacă știam că doar ultimele pagini merită citite, atunci nu cumpărăm cartea, deoarece nu mi se pare în regulă să cumpăr o carte doar pentru ultimele 15-20 pag.

Acțiunea nu prea a existat și asta m-a plictisit cel mai tare. Înțeleg perfect că este o carte de iubire, dar puțin mai multă acțiune chiar nu strica și zic eu că făcea romanul mai interesant.

De asemenea, lipsa personajelor m-a cam deranjat, fiindcă, deși toate cărțile de dragoste se axează pe două persoane, sunt incluse și alte personaje care iau parte la acțiune, iar în acest exemplu nu prea au fost.

Nu mi-a plăcut deloc cartea, dar sigur, gusturile nu se discută, iar dacă sunteți mai sentimentali și vă lăsați cuceriți mai ușor o puteți încerca și poate chiar o veți adora. Însă dacă doriți să gustați o carte de iubire, puteți încerca ceva mult mai  bun. Voi ce părere aveți despre această carte, dacă ați citit-o?

Ți-a plăcut recenzia cărții TOATE ACELE LOCURI MINUNATE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Niven

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Toate Acele Locuri Minunate
Autor: Jennifer Niven
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 414
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2867

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1746 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Voinea Cornelia Ionela

Cea mai superba carte!! O recomand din toata inima!! Si recenzia pe masura!!

Sfântul Petru

Nu cred că ai citit recenzia… :))

Andreea

Nu sunt de acord cu recenzia aceasta negativa ,cartea e superba si chiar merita citita