Recenzie “Toate acele locuri minunate” de Jennifer Niven

by | Aug 22, 2017 | Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O emoționantă poveste despre o fată care învață să trăiască de la un băiat care vrea să moară…

Toate acele locuri minunate este un roman ce aparține autoarei Jennifer Niven, construit din iubirea dintre Violet și Finch, personajele principale.

Datorită popularității și părerilor care, deși împărăție, erau în marea majoritate pozitive, cu multe cuvinte de laudă la adresa acestei cărți, am achiziționat-o și cred că este singura carte din cele citite pe care regret că am dat bani.

Finch este un tânăr singuratic, ce este fascinat de moarte și dorește să se sinucidă, dar niciodată nu găsește momentul potrivit pentru a o face, pe când Violet este o tânără cu capul pe umeri, ce-și numără zilele rămase până la facultate.

Cei doi se întâlnesc pe clopotnița școlii, el venind cu gânduri de sinucidere, iar ea- de refugiu, pentru că încă nu trecuse peste moartea surorii sale pentru care se învinovățea.

Când aceștia se surprind unul pe altul, nu este clar cine pe cine salvează (după cum spune descrierea), pentru că Violet nu știa cum să coboare și Finch a ajutat-o, dându-i indicații, iar asta i-a împiedicat lui gândul de la moarte.

Totul merge bine între cei doi, relația de iubire dintre cei doi avansează, dar ce se întâmplă când părinții fetei îi interzic să se mai întâlnească cu Finch? Va lua relația lor o întorsătură tristă sau nu? Îi va afecta cumva pe unul dintre protagoniști? Și dacă da, în ce fel?

Deși ideea cărții este una genială și s-ar fi putut naște o creație mult mai frumoasă din ea, povestea de iubire dintre cei doi mi s-a părut plictisitoare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer Niven

Într-adevăr, după o bună parte din a doua jumătate a cărții, lucrurile s-au mai pus în mișcare, dar nu suficient pentru mine.

Răbdarea pe care am avut-o a fost doar pentru Finch, fiindcă a fost personajul meu preferat și l-am adorat din multe puncte de vedere, însă nu mi-a plăcut de Violet, fiind cam timidă și enervantă, pentru că se tot învinovățea de moarte surorii sale și nu voia să-si retrăiască viața ca odinioară.

Toate acele locuri minunate este scrisă superficial și chiar banal, din punctul meu de vedere, iar firul narativ este puțin încurcat, dar asta nu afectează romanul.

Finalul mi s-a părut că face toată cartea. Deși previzibil pentru mine, a fost un final emoționant și trist, dar desigur, dacă știam că doar ultimele pagini merită citite, atunci nu cumpărăm cartea, deoarece nu mi se pare în regulă să cumpăr o carte doar pentru ultimele 15-20 pag.

Acțiunea nu prea a existat și asta m-a plictisit cel mai tare. Înțeleg perfect că este o carte de iubire, dar puțin mai multă acțiune chiar nu strica și zic eu că făcea romanul mai interesant.

De asemenea, lipsa personajelor m-a cam deranjat, fiindcă, deși toate cărțile de dragoste se axează pe două persoane, sunt incluse și alte personaje care iau parte la acțiune, iar în acest exemplu nu prea au fost.

Nu mi-a plăcut deloc cartea, dar sigur, gusturile nu se discută, iar dacă sunteți mai sentimentali și vă lăsați cuceriți mai ușor o puteți încerca și poate chiar o veți adora. Însă dacă doriți să gustați o carte de iubire, puteți încerca ceva mult mai  bun. Voi ce părere aveți despre această carte, dacă ați citit-o?

🔥 CARTEA TOATE ACELE LOCURI MINUNATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Toate Acele Locuri Minunate
Autor: Jennifer Niven
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 414
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1098 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 58 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Voinea Cornelia Ionela
Voinea Cornelia Ionela

Cea mai superba carte!! O recomand din toata inima!! Si recenzia pe masura!!

Sfântul Petru
Sfântul Petru

Nu cred că ai citit recenzia… :))

Andreea
Andreea

Nu sunt de acord cu recenzia aceasta negativa ,cartea e superba si chiar merita citita