Recenzie Cum să te indragostesti de Cecelia Ahern

de | apr. 19, 2017 | Chick Lit & Romance, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

La prima vedere titlul pare un punct dintr-un wishlist ce trebuie neapărat bifat. Ce anume ai de făcut pentru a găsi persoana potrivită și pentru a simți fiorul dragostei ? Aparent Cecelia Ahern are răspunsul în cartea cu coperta frumos colorată “Cum să te indragostesti” ?
Pe Cecelia probabil o cunoașteți deja ca fiind autoarea romanelor “Suflete Pereche” sau “Ps: Te Iubesc” și sunt convinsă că aceste povești v-au mers direct la suflet. Stilul acesteia este unul sincer, frumos narat și descriptiv.

Povestea noastră are ca personaje principale pe Christine și Adam, ce se întâlnesc în condiții foarte ciudate, dar între care se înfiripă ceva frumos și deosebit. Având inima frântă după ce iubita l-a înșelat, Adam nu mai dorește să trăiască. Christine îl întâlnește în momentul în care vrea să se arunce de pe un pod din Dublin și încearcă din răsputeri să îl facă să se răzgândească. Cum peste două săptămâni Adam împlinește 35 de ani, aceasta îi promite că până atunci îi va reda pofta de viață și îi va arăta că merită din plin să trăiești. De aici pornește practic o luptă contra-cronometrul pe care Christine dorește neapărat să o câștige.

Dacă ar trebui să aleg între Christine și Ada m, aș alege personajul feminin. Am admirat curajul ei, iubirea pentru viața ei dar și pentru cea a lui Adam. Deși nici istoricul ei amoros nu este unul roz, încearcă să îi insufle lui Adam o a doua șansă, fiind conștientă de marea presiune ce atârnă pe umerii ei. Îi arată în diferite felurile cum să iasă din depresia cruntă ce a pus stăpânire pe el și cum să iubească din nou ceea ce îl înconjoară.
Așa cum am spus mai sus, pornește o adevărată luptă, dar și o călătorie a cunoașterii, unde cele două personaje vor trece prin momente de bucurie, tristate și vor începe să își dea seama că această viață are sens doar împreună.

Recomand cu căldură cărțile Ceceliei Ahern pentru că reprezintă un mix foarte frumos de realitate și ficțiune, unde personajele puternice ne învață lecții deosebite și ne ajută să realizăm anumite lucruri ce poate ne erau străine.

Titlu: CUM SĂ TE INDRAGOSTESTI
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2015
Editura: ALL
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2422

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 25 zile și a scris până acum 546 articole. Se află pe poziția 3 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments