Recenzie ”Roar. 30 de femei. 30 de povești” de Cecelia Ahern

de | feb. 10, 2023 | Recenzii cărți

Câteva femei au fost adunate și presărate cu grijă într-o carte

Roar este cartea de care fiecare femeie are nevoie, numai că ele încă nu știu asta. Deși este vorba despre treizeci de povești, cartea Ceceliei este incredibil de emoționantă și de diferită de tot ce a scris până acum! Îmbinând ficțiunea cu metafore magice și cu personaje feminine care reprezintă fiecare tip de femeie din lumea reală, Cecelia a creat o carte care ascunde cel mai important lucru: adevărul. Fiecare poveste ascunde un adevăr și o perspectivă diferită a vieții de femeie.

O femeie furioasă, una fericită, alta nesigură, una obosită sau o femeie care se destramă. O femeie căreia îi cresc aripi, o alta care este ținută pe un raft, alta care dă piept vieții sau chiar una care urlă. Pentru că Roar este un urlet și nu doar datorită titlului, ci datorită fiecărei povești. Roar este un urlet al femeilor care își ascund emoțiile undeva, într-un sertar al inimii. Treizeci de povești și treizeci de femei definesc ce înseamnă cu adevărat a fi femeie.

Amuzante sau triste, emoționante sau incomode, cele treizeci de povești reușesc să se strecoare în inimile cititorilor cucerindu-le. Și nu oare femeile stau la baza întregii lumi? Nu femeile sunt egale bărbaților, dar sunt, totuși, atât de greu de înțeles?

,,Sunt femeie, ascultă-mi urletul, n-am să renunț, obișnuiește-te cu sunetul”

Opinia mea despre Roar. 30 de povești. 30 de femei.

Cecelia Ahern are un loc pe rafturile mele deja de mulți ani. Cu toate acestea, mă feream de acest titlu, fără un motiv anume. Până în acest an când am simțit curiozitatea de a-l citi. Recunosc, eram curioasă ce poate semnifica titlul și ce legătură are cu conținutul cărții. Deși niciodată nu aleg cărțile în funcție de titlu, Roar a fost o excepție! De obicei nu sunt adepta cărților care nu au un fir narativ, al antologiilor sau ale colecțiilor de povești. Poate din acest motiv mă feream de această carte.

Numai că Roar este mult mai mult decât m-aș fi așteptat eu. Felul în care sunt prezentate femeile fac imposibilă citirea acestei cărți fără a te regăsi măcar într-una dintre cele treizeci de tipuri de femei. Tocmai de aceea am plâns și am citit cu tot sufletul cartea Ceceliei, pentru că mă regăseam în ea. Am fost impresionantă, emoționată și surprinsă de cât de mult mi-a plăcut cartea ei. Am râs, am și plâns și m-am atașat de fiecare poveste în parte. Pe scurt, m-am îndrăgostit de această carte. Da, este diferită, este aproape ciudată și oarecum greu de înțeles dacă nu ai trăit ceea ce citești. Însă este minunată!

Și tocmai de aceea simt că Roar va fi una dintre cărțile din topul celor mai bune cărți citite în anul 2023. Cam atât de mult mi-a plăcut! Femeile întâlnite aici sunt atât de umane și de reale, încât este aproape trist, dar este deopotrivă minunat! Dacă vreți să înțelegeți mai bine femeile cu toate trăirile și emoțiile lor, trebuie să citiți Roar! Mai mult de atât, recomand Roar atât femeilor, cât și bărbaților, pentru că este o carte care merită citită, trăită și înțeleasă!

Titlu: ROAR. 30 DE FEMEI. 30 DE POVEȘTI
Autor: Cecelia Ahern
Traducător: Gabriel Tudor
An apariție : 2019
Editura: ALL
Nr. Pagini: 380
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2311

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 27 zile și a scris până acum 319 articole. Se află pe poziția 5 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments