Recenzie ”O sută de nume” de Cecelia Ahern

de | mart. 12, 2023 | Recenzii cărți

Povestea unei jurnaliste care o dă în bară

Katherine Logan, zis și Kitty, a fost suspendată din postul ei din televiziune după ce a făcut un reportaj în care distrugea reputația cuiva nevinovat. Acum că nu mai are un job, acum când este la cuțite cu editorul revistei pentru care scrie, totul se prăbușește peste ea. Oamenii încep să o hărțuiască pe Kitty după greșeala colosală făcută, iar singura lângă care găsește înțelegere și alinare este Constance, prietena ei.

Numai că aceasta, fiind foarte bolnavă, împărtășește cu Kitty ideea următorului ei articol. Așa ajunge Kitty să aibă un termen de două săptămâni în care să publice articolul lui Constance. Numai că tot ce primește ea este o listă cu o sută de nume. O sută de oameni care pare că au ceva în comun, dar oare ce anume? Și cum va putea ea să dea de toți o sută și să le scrie povestea vieții în doar două săptămâni? Kitty pornește în căutarea lor cu lista în mână și cu speranța că va reuși să scrie articolul.

Dacă ar fi avut-o pe prietena ei ar fi fost mult mai simplu. Dar acum ea trebuie să facă toul fără cea care a inițiat-o în propria carieră. Steve, amicul ei din facultate și Bob, soțul lui Constance îi sunt alături și o ajută. Dar cum vor schimba o sută de nume haosul în care a picat ea? Se pare că acum totul depinde de niște oameni pe care nu se știe dacă îi va găsi vreodată.

Cecelia Ahern și ideile ei inedite lovesc din nou!

De când am cunsocut stilul de scriere al Ceceliei, m-am îndrăgostit de poveștile și de personajele ei. Am iubit aproape toate cărțile scrise de ea și mereu simt că fiecare poveste este diferită, unică. Așa am simțit și cu O sută de nume de la care aveam așteptări mult mai mari. Ideea celor o sută de nume este foarte originală, iar povestea lui Kitty este impresionantă. Numai că am simțit că am citit o carte cam lungă cu puțină acțiune. Speram la ceva mai dinamic.

Citeam cum cunoștea fiecare persoană nouă și speram la un plot twist, la o iubire nebunească, la orice. Cred că atunci totul ar fi fost mult mai palpitant. Însă am avut o poveste despre o jurnalistă care își scria articolul și atât.

A fost frumos să asist la căutările protagonistei și la schimbarea ei. Întreaga poveste este despre oameni și despre cum aceștia trăiesc atât de diferit, punând bazele propriilor vise. Dar așteptam punctul culminat care nu a mai venit. Speram la ceva palpitant, însă nu am avut parte de asta. Cecelia a venit cu o idee minunată care, însă, avea nevoie de puțin mai multă acțiune. Chiar și așa, cartea este foarte interesantă și ascunde câteva lecții de viață.

Sunt fana ei și, deși aceasta nu a fost cea mai reușită carte a ei, vă recomand să îi dați șanse Ceceliei! Sunt o mulțime de alte povești minunate scrise de ea pe care sper că le veți îndrăgi! Sper că v-am făcut curioși și sper că veți încearcă să citiți poveștile ei!

Titlu: O SUTĂ DE NUME
Autor: Cecelia Ahern
Traducător: Martin Zick
An apariție : 2016
Editura: ALL
Nr. Pagini: 421
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3326

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 5 luni, 19 zile și a scris până acum 336 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments