Recenzie „Cutia cu bomboane otrăvite” de Anthony Berkeley

de | iul. 9, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUTIA CU BOMBOANE OTRĂVITE ARE REDUCERE PE:

„Ce poate fi mai bun decât un detectiv clasic englez?” – M-am gândit și m-am așezat confortabil cu cartea Cutia cu bomboane otrăvite a lui Anthony Berkeley în mână, așteptând crime intelectuale și rezolvarea lor. Dar nu a fost să fie! Un clasic detectiv – da, însă ce ne aștepta sub numele aproape inocent de CLUBUL IUBITORILOR DE DETECTIVI!

Acesta este un întreg dans rotund de versiuni, dovezi și explicații detaliate, ca să nu mai vorbim de câți solicitanți pentru rolul ucigașului au trecut prin fața ochilor noștri!

O cutie cu bomboane. Infuzat cu otravă mortală.

Au trimis-o unuia, altul a murit. Poliția și-a semnat neputința. Iar doamnele și domnii Clubului Vesel și Ingenios s-au pus pe treabă. Cât de distractiv a fost, iar inventivitatea este o întreagă competiție. De fapt, am fost șocată. Este un singur caz, dar câte versiuni, câte explicații pot fi date unui singur fapt și câte legături corecte, și desigur, o singură schemă corectă, în opinia fiecăruia dintre membrii clubului. Și așa cu fiecare fapt și fiecare dovadă.

Fiecare narator, prezentând varianta sa asupra crimei care a avut loc, nu ne provoacă nicio îndoială cu privire la adevărul ideilor sale. Dar următorul iese cu versiunea sa, și apoi următorul, iar interpretările din ce în ce mai amețitoare ale acțiunilor presupușilor făptuitori trec prin fața imaginației noastre.

Dacă îți place recenzia cărții CUTIA CU BOMBOANE OTRĂVITE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anthony Berkeley

Printre membrii clubului avem: un avocat de succes, autor de povestiri populare polițiste, scriitor, dramaturg, un modest domnul Chitterwick și Roger Sheringham, un scriitor popular și fondator al clubului. Și astfel această companie pestriță preia ancheta.

Bineînțeles, m-am alăturat și eu membrilor clubului și am construit propria mea versiune, dar, vai, a eșuat lamentabil, deși a fost prezentă în carte spre bucuria mea. Autorul a reușit să mă surprindă, și nu doar aflând cine a fost ucigașul, dar și de cine a dezvăluit această ghicitoare, așa că mi-a plăcut mult romanul. Aceasta este într-adevăr o poveste clasică de detectiv englez, cu o atmosferă confortabilă și un ritm de narațiune fără grabă. Plus toate acestea sunt asezonate cu umor englezesc subtil.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUTIA CU BOMBOANE OTRĂVITE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CUTIA CU BOMBOANE OTRĂVITE
Autor: Anthony Berkeley
An apariție : 2010
Editura: CURTEA VECHE PUBLISHING
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 10438

Alte recenzii de la Anthony Berkeley:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

De multe ori ni se întâmplă să ne dorim anumite lucruri în viață și încercăm să facem tot ce putem pentru a ne găsi locul, însă nu întotdeauna obținem ceea ce vrem, așa cum se întâmplă și în cartea lui Natalie Winter, Clipe de viață. Romanul este despre destin și...

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Elena Armas a revenit cu o nouă comedie romantică, Din America, experiment în doi, și este chiar continuarea romanului său de debut, Din Spania, cu dragoste. De data aceasta, acțiunea nu este centrată asupra Linei Martin, protagonista primei cărți, ci a prietenei...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 523 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 26 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments