🔥 CARTEA DANIEL ŞI DRACULA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Daniel si Dracula de Stelian TurleaCine nu a auzit vorbindu-se despre Dracula? Cred că sunt puțini oameni pe acest pământ care să nu cunoască legenda care s-a țesut în jurul înaintașului nostru.

Lectură obligatorie în biblioteca pasionaților de horror, povestea celebrului vampir a căpătat conotații macabre doar din cauza scenariului în care nu mai puțin celebrul Bram Stoker i-a dat viață.

Cu toate acestea, în cărțile lui Stelian Țurlea descoperim un vampir mai puțin îngrozitor decât ceea ce ne spun filmele și cărțile de gen, de altfel Dracula din frumoasele povestiri ale autorului român, e un vampir de… poveste.

Cărțile lui Stelian Țurlea sunt întotdeauna situate la granița dintre două genuri. Prozator iscusit este unul dintre cei mai prodigiosi scriitori români, operele sale acoperind aproape toată plaja literară. Fiecare dintre romanele sale, indiferent dacă vorbim de cărți pentru copii sau de romane polițiste, au primit nenumeroase premii, multe dintre aceste cărți fiind la ediția a doua.

Autorul a douăzeci şi cinci de romane, Stelian Ţurlea este născut în 1946, fiind membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990. Autorul reușit sa reunească în portofoliul său un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. Pentru acestea a primit nenumărate premii, cărțile sale fiind apreciate de copiii de toate vârstele și ca o recunoaștere a operelor sale, în anul 2000 a fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii.

Daniel și Dracula de Stelian Ţurlea

În cărțile lui Stelian Țurlea regăsim un personaj principal Daniel, un băiețel de 9 ani, cu nasul cârn și părul scurt, ascuns cu dibăcie printre pagini.

În volum Daniel şi Dracula personajul nostru urmează să-și petreacă vacanța împreună cu tatăl său într-o pensiune de lângă Castelul Bran. Cum acolo nu avea cu cine să se joace, s-a hotărât să-și caute noi prieteni și chiar din prima seară a observat o gașcă de copii care i s-au părut prietenoși și a hotărât să îi abordeze.

De aici pornește de fapt întreaga aventură, pentru că noii lui prieteni își doresc să pătrundă în castel și să îl găsească pe celebrul vampir: Dracula. Dar intrarea în obiectivul vizat de aceştia ar trebui să fie secretă şi va fi făcută printr-un tunel care se află în spatele unor copaci, într-o grotă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stelian Ţurlea

Desigur problemele nu întârzie să apară și planul pus în mișcare începe să aibă nevoie și de o portiță de scăpare.

Autorul jonglează magistral cu pasaje misterioase și întâmplări amuzante pentru a prinde cititorul într-o capcană care nu îl va lăsa să abandoneze lectura.

Astfel în întunericul din tunelurile de la Bran copiii trăiesc cea mai palpitantă aventură a vieții lor, pentru că imediat ce intră încep să se petreacă lucruri foarte ciudate şi o muzică stranie îi atrage la unul dintre etaje unde într-o sala descoperă niște personaje uluitoare care nu sunt foarte încântate de prezența lor. Cei mici se simt amenințați și se despart alergând pe coridoarele castelului.

Urmăriți de cel pe care îl credeau Dracula, dar și de persoanele descoperite, încearcă să se reunească pentru a le ține piept.

Totul se termină cu bine când Daniel se trezește din vis și de aici va începe o nouă poveste ce va continua într-o altă carte la fel de palpitantă.

Mi-a plăcut mult stilul autorului și mă bucur că am descoperit cărțile sale. Modul fascinant în care legenda pășește în realitate ne face să ne confruntăm cu un roman foarte bun, raportat la situații actuale și preocupările copiilor de astăzi.

Finalul este deosebit și așteptările generate în fața unui personaj aproape la fel de iconic ca Dracula te fac să cauți înfrigurat continuare poveştii.

🔥 CARTEA DANIEL ŞI DRACULA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Daniel şi Dracula
Autor: Stelian Ţurlea
An apariție : 2015
Editura: INTEGRAL
Nr. Pagini: 126
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 1.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Modul fascinant în care legenda pășește în realitate, raportată la situații actuale și preocupările copiilor de astăzi.

Avatar
Autor: Camelia Croitor
Redactor de 474 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Camelia Croitor