🔥 CARTEA DANSUL PASIUNII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

index

Dansul pasiunii de Mary Jo Putney este prima carte din genul cărților romantice pe care am citit-o. Adică am mai citit cărti de dragoste, dar nu genul celor care se dau momentan la ziare. Erau clasice, mai sobre, mai “într-un fel”. M-a surprins plăcut să observ că o carte dintr-un gen nou mă captivează și mă face să nu o mai las din mână. Deși are peste 400 pagini, am citit-o într-o singură zi. Nu puteam mânca să aflu ce se întâmplă până la final, cum se potolește atmosfera.

Dansul pasiunii nu este doar o carte romantică, girlish. Este un amestec de suspans și mister tipic cărilor thriler sau polițiste. Este un coctail literar reușit. Mi-a plăcut să cunosc personaje noi, lorzi, societăi secrete, femei independente. Mă atrage subiectul ca un magnet și de aceea am decis să mai fac rost, împrumut, de cări de-ale lui Mary. Orice femeie are nevoie la un moment dat, după ce se satură de raiune, cifre și business world, de o doză de sensibilitate, romantism, o oră cu o carte bună, care să o scoată din cotidian, probleme și griji. Cu o cană de cafea alături și o carte bună în mână, o femeie poate merge unde vrea.

În fine, cartea asta spune povestea a două perechi de gemeni: unii sunt amândoi în viață, alții doar pe jumătate. Presărată cu scene de amor și de suspans, autoarea știe foarte bine să mânuiască arma seducției literare. Personajul principal este Lucien, lord de Strathmore care face parte din grupul Îngeri căzuți și vrea să se înfiltreze în grupul advers, Clubul Demonilor. Aici o va întâlni pe frumoasa Kit Travers, o femeie care participă la intalnirile Demonilor doar pentru a-și căuta sora geamănă,Kira. Relația lor este una complicată, ea vrea să acționeze singură, dar este deseori salvată de el. El o cere în căsătorie după ce îi pătează onoarea, dar ea se teme ca nu cumva el să se îndrăgostească de sora ei când o va cunoaște. O iubire delicată care se înfiripă între cei doi, ea nu vrea să fie rănită, dar își dorește să primească iubire. Uneori dorințele cele mai adânci dor cel mai tare și ne fac să ne temem. E normal, odată fripți suflăm și în iaurt. Odată cu timpul nu devenim neapărat mai deștepti, doar mai precaui.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mary Jo Putney

Povestea este una cu multe momente de suspans, o plimbare în rollercoaster: jos respiri mai bine, dar sus ți se taie respirația. Dacă nu am avea momente când nu mai putem respira, aș zice că am trăit degeaba.

Dansul pasiunii este o carte frumoasă, o recomand ca lectură in nopțile sau zilele albe de iarnă. O cană de cafea sau ciocolată caldă și o pătură pentru ca o zi banală să devină o zi perfectă.

🔥 CARTEA DANSUL PASIUNII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Dansul Pasiunii
Autor: Mary Jo Putney
An apariție : 1994
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 420
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte cu o intrigă interesantă, cu suspans și mister, plină de romantism.

Aspecte Negative:

Poate să nu placă datorită romantismului.

Avatar
Autor: Oana Pauna
Redactor de 2053 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Pauna