Recenzie Mătase şi Umbre de Mary Jo Putney

Titlu: Mătase şi Umbre
Autor: Mary Jo Putney
An apariție : 2013
Editura: Lira
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Păunescu
Publicată la 1.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

1461848_735386449828595_2136698462_n

În romanul lui Mary Jo Putney, toată atenţia nu este concentrată doar pe un singur personaj. Dar dacă ar fi să vorbim despre un prinţ oriental, seducător, bogat şi de-o frumuseţe rară, cu siguranţă că ne-am referi la Peregrine.

Şi dacă ar fi totuşi să îi spunem pe nume, am şti că în mintea şi sufletul său se ascunde o dorinţă nestăvilită pentru a se răzbuna. Pe cine şi de ce? Acesta este un mister. Cert este că în Londra victoriană conflictele sunt departe de a se fi încheiat atunci când Lady Sara St. James, logodită cu Charles Weldon primeşte toată atenţia prinţului misterios.

Departe de a fi un roman siropos şi cam atât, prin naturaleţe şi talent, “Mătase şi umbre” de Mary Jo Putney este mai mult decât o carte de dragoste pentru femei singure sau divorţate care încă aşteaptă să le bată marea iubire la uşă.

Cu siguranţă are multe intrigi şi întorsături de situaţie chiar surprinzătoare. Personal, am citit-o cu sufletul la gură căci m-am simţit curioasă să aflu mai mult.

În ciuda faptului că sunt câteva replici sau gesturi care par a fi scrise chiar de o femeie care nu a experimentat o relaţie adevărată, ceva mult prea romantice pentru gustul meu, este un roman demn de citit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mary Jo Putney.

Iar asta vine de la o fată care a citit aproape toată viaţa ei numai cărţi pentru adolescenţi, cu adolescenţi sau fiinţe supranaturale şi care abia a descoperit cărţile pentru adulţi.

Am avut tot timpul impresia că romanele cu adolescenţi sunt cele mai apropiate de realitate, dar numai eu ştiu cât m-am înşelat. Iar după ce am avut şansa să citesc „Mătase şi umbre” de Mary Jo Putney, am ajuns la concluzia că sunt mult mai atrasă şi intrigată de cărţile pentru adulţi decât de cele pe care acum le văd într-o lumină copilărească, lipsită de bun-gust şi de originalitate.

Mărturisesc că acest gen de roman nu a fost niciodată ceaşca mea de ceai, cum ar spune englezii, dar Mary Jo Putney scrie atât de frumos şi într-un stil aşa original încât nu m-am putut opri din citit. Ba chiar mai mult de atât, m-a făcut să-mi placă perioada victoriană şi acum îmi doresc să citesc mai multe cărţi în acest stil.

Nu ştiu cum aş putea să te conving pe tine să citeşti un roman asemena acestuia, dar tot ce îţi pot spune este că dacă te-ai săturat să citeşti o carte în care să găseşti puţin din Divergent şi încă puţin din Jocurile foamei şi poate şi un strop de John Green, îți sugerez să lecturezi cărțile lui Mary Jo Putney.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.