Recenzie “Jurăminte neobişnuite ” de Mary Jo Putney

by | Mar 24, 2018 | Beletristică, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA JURĂMINTE NEOBIŞNUITE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea ” Jurăminte neobișnuite” de Mary Jo Putney prezintă felul în care poate evolua un sentiment de la ură la o dragoste nemăsurată.

Acțiunea este pusă într- un timp profan, medieval, cu tente istorice , care conturează cele două personaje principale  : Lordul Adrian și Meriel, acestea fiind  construite pe baza antitezei.

Adrian este cel mai mic dintre fraţii Warfiel , devenind conte în urma morţii întregii lui familii , acestia fiind uciși de inamicul lor , care acum  îi va trezi lui Adrian  o sete uriașă de răzbunare. Pentru a deveni conducător, Adrian renunță la dorința lui de a se călugări.

Şi Meriel este pe punctul de a deveni  calugariţă , însă renunță la acest gând realizând că nu are vocație. Ea iubește șoimii și îsi dorește o viață liberă. Momentul întâlnirii celor doi pe terenul contelui marchează debutul unei alte vieți pentru fiecare dintre personaje.

Astfel, deși rațiunea  îi cere să o elibereze , Adrian nu poate realiza acest lucru, dobândind o înflăcărată pasiune pentru Meriel și pentru ochii ei albaștri .

Cu toate acestea, el îi pune lui Meriel o condiţie pentru a o elibera, şi anume ca aceasta să-i devină amantă , dăruindu-şi astfel trupul şi sufletul. Însă ea preferă să fie întemniţată decât să îi accepte cererea acestuia.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mary Jo Putney

Astfel, orgoliile fiecărui personaj se ciocnesc , caracterul lor dictând cursul urmatoarelor  acţiuni.

Totul se schimbă însă după ce Meriel suferă un accident, care îi modifică întru totul comportamentul atât al ei, cât şi al lordului, care îsi arată o dublă personalitate, el are atât o fire demonică, cât şi una angelică, după spusele lui Meriel ,  fiind un înger căzut, un Lucifer..

Cine va câştiga în lupta dintre raţiune şi pasiune dintre ură şi iubire rămâne să descoperiţi în momentul în care  veţi citi cartea.

 

Titlu: Jurăminte Neobişnuite
Autor: Mary Jo Putney
An apariție : 1991
Editura: LIRA
Nr. Pagini: 377
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.03.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 1271 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 38 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments