Recenzie „Jurăminte neobişnuite ” de Mary Jo Putney

de | mart. 24, 2018 | Beletristică, Recenzii cărți, Romantism

Cartea ” Jurăminte neobișnuite” de Mary Jo Putney prezintă felul în care poate evolua un sentiment de la ură la o dragoste nemăsurată.

Acțiunea este pusă într- un timp profan, medieval, cu tente istorice , care conturează cele două personaje principale  : Lordul Adrian și Meriel, acestea fiind  construite pe baza antitezei.

Adrian este cel mai mic dintre fraţii Warfiel , devenind conte în urma morţii întregii lui familii , acestia fiind uciși de inamicul lor , care acum  îi va trezi lui Adrian  o sete uriașă de răzbunare. Pentru a deveni conducător, Adrian renunță la dorința lui de a se călugări.

Şi Meriel este pe punctul de a deveni  calugariţă , însă renunță la acest gând realizând că nu are vocație. Ea iubește șoimii și îsi dorește o viață liberă. Momentul întâlnirii celor doi pe terenul contelui marchează debutul unei alte vieți pentru fiecare dintre personaje.

Astfel, deși rațiunea  îi cere să o elibereze , Adrian nu poate realiza acest lucru, dobândind o înflăcărată pasiune pentru Meriel și pentru ochii ei albaștri .

Cu toate acestea, el îi pune lui Meriel o condiţie pentru a o elibera, şi anume ca aceasta să-i devină amantă , dăruindu-şi astfel trupul şi sufletul. Însă ea preferă să fie întemniţată decât să îi accepte cererea acestuia.

Astfel, orgoliile fiecărui personaj se ciocnesc , caracterul lor dictând cursul urmatoarelor  acţiuni.

Totul se schimbă însă după ce Meriel suferă un accident, care îi modifică întru totul comportamentul atât al ei, cât şi al lordului, care îsi arată o dublă personalitate, el are atât o fire demonică, cât şi una angelică, după spusele lui Meriel ,  fiind un înger căzut, un Lucifer..

Cine va câştiga în lupta dintre raţiune şi pasiune dintre ură şi iubire rămâne să descoperiţi în momentul în care  veţi citi cartea.

 

Titlu: JURĂMINTE NEOBIŞNUITE
Autor: Mary Jo Putney
An apariție : 1991
Editura: LIRA
Nr. Pagini: 377
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1310

Alte recenzii de la Mary Jo Putney :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe a fost redactor Booknation.ro și a scris 24 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments