🔥 CARTEA DANSUL RĂULUI ARE REDUCERE PE:

Vatican, zilele noastre, trei călugări care studiază originile creștinismului, sunt pe cale să descopere un manuscris vechi care ar putea pune mari semne de întrebare privind veridicitatea apariției islamului sau al Coranului, chiar ar putea spulbera pilonii creștinismului, poate și a păcii mondiale.
George, Nil și Anselm sunt eroii unei aventuri periculoase, urmăriți de toți protagoniștii celor 3 religii de vază, filați de spionii papali, urmăriți și maltratați de jihadiști, ponegriți și renegați de evrei, reușesc cumva să ajungă la adevăr în ciuda tuturor obstacolelor parvenite. De-a lungul acțiunii și al palpitațiilor inimii, chiar dacă îți dai seama că este o ficțiune pură, înțelegi cu certitudine că această poveste nu va ajunge mai departe de granițele țărilor care tolerează asemenea teme, religia pusă sub semnul întrebării.

Pe alocuri ai impresia că scrisul s-ar putea să aibă rădăcini pline de adevăr, totul se datorează detaliilor care dau aer de original, nu a unei copii nereușite. Însă, Benoit știe, ca și Brown, cum să trezească interesul cititorului față de narațiune, măcar prin prisma unei imaginații bogate! Religia ca și politică de conducere a populației, este o temă delicată și extrem de tulburătoare, în special pentru habotnici. Orice tentativă de a adăuga elemente fictive piperate, riscă să adune multă critică și vâlvă în jurul monoteismului majoritar.

Pe lângă suspans și istorie neverosimilă, autorul îți prezintă spre studiere unele ramuri ale religiilor mai sus-menționate, culturi, ordine, ritualuri și mituri care te lasă să înțelegi cât este de esențială pentru noi pacea, are ea sau nu valoare?!
Un final perfect și rezonabil, unul luat de pe pământ, nu din filmele de la Hollywood, mersi Benoit!

Michel Benoit (pseudonim literar) este un romancier și un specialist în studiul creștinismului, doctor în biologie și teologie. A intrat în ordinul Benedictinilor la parohia Saint-Benoit-sur-Loire, unde a rămas douăzeci și doi de ani. Din cauza ideologiei lui considerate nepotrivite, a părăsit Biserica Catolica și s-a dedicat cercetării și scrisului. Prima lui carte, „Prizonierul lui Dumnezeu” o lucrare autobiografica despre viața lui la mănăstire, a devenit bestseller internațional după ce a fost publicată în 1992.

Dacă îți place recenzia cărții DANSUL RĂULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Michel Benoit

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DANSUL RĂULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dansul Răului
Autor: Michel Benoit
An apariție : 2019
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 503

Alte recenzii de la Michel Benoit:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 569 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 7 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments