Recenzie Das Mioritza Reich de Victor Cilincă

de | mai 4, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DAS MIORITZA REICH ARE REDUCERE PE:

Victor Cilinca_04041122Unora le place istoria și nu cred că greșesc cu ceva dacă afirm asta parafrazând un titlu de film celebru. Dar să las de-o parte de data aceasta jazz-ul și pe diva blondă de la Hollywood și să vă creionez care este subiectul acestei cărți cu titlu mai altfel, Das Mioritza Reich scrisă de un autor tânăr român Victor Ciulică. 

Das Mioritza Reich este despre istorie, despre istoria țării noastre văzută și mai ales trăită de personajele autorului din perspectiva unei călătorii în timp. Felix și Camil sunt personajele care vor călători în timp în perioada reginei Maria și cea imediată Primului Război Mondial. Camil este un cetățean care descoperă în anii 80 datorită unui caiet al fiului său plin cu povestioare fantastice, beneficiile și clipele memorabile ale trecerii dintr-o dimensiune în alta a timpului, din prezent în trecut, din trecut în viitor și apoi iar în prezent.

Victor Ciulică redă cu mult umor și inteligență paradoxurile pe care cu sigurață mulți dintre noi le-au observat în ultimii anii în România. Paradoxuri care ne fac să exclamăm că în țara noastră aproape că se poate orice. Citind romanul Das Mioritza Reich veți călători într-adevăr pe un tărâm de poveste și imaginație al Mioriței, germanizate din cauza alegerilor pentru cârmuirea patriei a unor persoane fără origine romînească.

Dialogurile dintre cele două personaje masculine precum și cele imaginate între membrii Consiliul de Coroană într-unit la Peleș de exemplu sunt exerciții pure de imaginație care pe mine una m-au făcut să mă gândesc cum aș fi reacționat eu dacă pintr-o mașinarie  a timpului aș fi aterizat în acea perioadă atât de importantă în decizii pentru țara noastră.

Dacă îți place recenzia cărții DAS MIORITZA REICH, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Victor Cilincă

Victor Ciulică păstrează în roman unele date și nume autentice din perioada de acum două secole, personaje ca Marghiloman, Cantacuzino, Enescu regăsindu-se în periplul fantastic din trecut al personajului Camil. Modul în care acesta trăiește evenimentele de atunci cu experiența individului din sec XX este măiestria autorului de a crea dialoguri savuroase precum și concluzii referitoare la viață și scopul ei în general care scot la iveală talentul scriitoricesc al autorului.

Recomand cartea tuturor genurilor de cititori, cu sau fără simțul umorului, fani ai genului SF sau nu, adolescenți, tineri sau martori oculari ai anilor 70-80. Cele aproape două sute de pagini nu vo fi cu siguranță pierdere de vreme, ci din contră.

Această carte ne-a fost oferită de partenerii de la editura Tracus Arte.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DAS MIORITZA REICH CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DAS MIORITZA REICH
Autor: Victor Cilincă
An apariție : 2013
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 218
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1445

Alte recenzii de la Victor Cilincă:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2970 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments