Recenzie ”Dash, Lily și Cartea provocărilor” de Rachel Cohn și David Levithan

de | feb. 17, 2022 | Recenzii cărți

Primul Crăciun al lui Dash și al lui Lily

Lily este o tânără diferită de toate fetele de vârsta ei. Iubește Crăciunul și este o fire copilăroasă, iar sărbătorile de iarnă fac ca luna decembrie să fie perioada ei preferată din an. Numai că în acest an, familia lui Lily nu este completă de Crăciun. Părinții lor pleacă în vacanță, bunicul lor va ajunge cu puțin înainte de Crăciun, totul este un dezastru!

Așa că lui Lily îi rămâne de făcut un singur lucru. Să își caute sufletul pereche. Și unde ar fi un loc mai potrivit să îl caute, decât la librărie? Așa că Lily scrie câteva provocări într-un jurnal pe care îl lasă în librăria ei preferată. Destinul face ca Dash să fie cel care îi găsește jurnalul.

Dash este un tânăr care urăște Crăciunul și care pare mai cinic decât orice bătrân morocănos. La doar optsprezece ani, lui Dash nu îi plac prea multe lucruri, însă iubește cărțile. Așa că atunci când găsește jurnalul lui Lily, acesta acceptă provocările ei. Așa ajung Dash și Lily să converseze doar prin intermediul jurnalului roșu pe care îl lasă de fiecare dată în altă parte.

Însă într-o zi, când decid să se întâlnească, norocul nu mai este de partea lor. Dacă oamenii din spatele provocărilor din jurnal nu sunt așa cum și-au imaginat ei? Până la urmă, măcar există miracole de Crăciun, nu-i așa?

Părerea mea despre Dash, Lily și cartea provocărilor

Niciodată nu am plănuit să citesc această serie, însă după ce am văzut serialul, m-am răzgândit.  Mai mult sau mai puțin pentru că se apropia Crăciunul! Așa că am pus cărțile pe lista de dorințe de, iar moșul mi le-a adus! Și care ar mai fi fost farmecul dacă nu le citeam chiar de Crăciun? Așa că în aproape trei zile, terminasem deja ambele volume pe care le avem traduse.

Dash și Lily mi s-au părut adorabili, iar povestea lor m-a teleportat direct în copilărie, în diminețile de Crăciun. Sunt un mare fan al cititului cărților cu tematică. De aceea, de Halloween prefer să citesc horror și thriller, de Crăciun vreau cărți de Crăciun, de Sfântul Valentin vreau cărți de dragoste!

Deci, probabil că atmosfera de iarnă a adus un plus acestei cărți. Poate a ajutat și faptul că văzusem deja serialul, dar cert este că mi-a plăcut enorm. Mi-a plăcut ideea jurnalului și planul lor de a nu se întâlni până la final, mi-a plăcut atmosfera caldă a cărții și mi-au plăcut personajele!

Cred că Dash, Lily și cartea provocărilor este lectura perfectă pentru o zi de iarnă și nu numai! Dacă aveți un suflet de copil și vă plac poveștile scurte și simple, aceasta este seria perfectă! Presimt că vom avea curând și ultimul volum al seriei și atunci sigur va fi o serie perfectă de citit de Crăciun!

Titlu: DASH LILY ȘI CARTEA PROVOCĂRILOR
Autor: Rachel Cohn
,
David Levithan
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 283
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1776

Alte recenzii de la Rachel Cohn:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 27 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments