Recenzie De-aş avea un soț cât o muscă de Hatice Meryem

Titlu: De-aş Avea Un Soț Cât O Muscă
Autor: Hatice Meryem
An apariție : 2012
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 104
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 31.01.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie De-aş avea un soț cât o muscă de Hatice Meryem
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI DE-AŞ AVEA UN SOȚ CÂT O MUSCĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

de-as avea un sot cat o musca

Nu știți ce carte să citiți într-o după-amiază de weekend  în care nu vrei să faci nimic altceva? Ei bine, De-aş avea un soț cât o muscă e cea mai potrivită carte. O carte de dimensiuni reduse, 104 pagini (de fapt chiar mai puțin având în vedere că unele eseuri nu au nici măcar o jumătate de pagină) scrisă de Hatice Meryem.

Compusă din mai multe eseuri ce toate încep cu fraza “De-aş avea un soț…”, cartea este o incursiune splendidă în lumea musulmană și, îndeosebi în lumea soțiilor din această lume. Astfel, aici se întâlnesc soția unui imam, a unui bețiv, a unui pitic, a unui țigan, a unui negustor, a unui poet, a unui incapabil, soția a doua, soția tânără, soția înțeleaptă.

Deși diferite, fiecare poveste are un numitor comun: eternul feminin, care în ciuda fragilității, reuşeste să treacă peste orice obstacol. Iubirile și căsniciile sunt privite printr-o perspectivă lipsită de prejudecăți și de orice alt fel de constrângere specifică islamului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Hatice Meryem .

Titlul cât se poate de original poate fi explicat prin ultima frază a primei povestiri: “Ah fata mea, să ai un soț cât o muscă, dar să-l ai lângă tine. Să fie cât o muscă… dar să fie”.

De-aş avea un soț cât o muscă e o lectură fascinantă, scrisă într-un mod care cucerește pe oricine. O lectură perfectă pentru oricine. Un mozaic superb al unei culturi exotice și miraculoase pe care vă invit să îl descoperiţi.

ACUM GĂSEȘTI DE-AŞ AVEA UN SOȚ CÂT O MUSCĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O incursiune fascinantă în lumea soțiilor musulmane, indiferent de poziţia lor socială.

POST A COMMENT.