Recenzie De-aş avea un soț cât o muscă de Hatice Meryem

de | ian. 31, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DE-AŞ AVEA UN SOȚ CÂT O MUSCĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

de-as avea un sot cat o musca

Nu știți ce carte să citiți într-o după-amiază de weekend  în care nu vrei să faci nimic altceva? Ei bine, De-aş avea un soț cât o muscă e cea mai potrivită carte. O carte de dimensiuni reduse, 104 pagini (de fapt chiar mai puțin având în vedere că unele eseuri nu au nici măcar o jumătate de pagină) scrisă de Hatice Meryem.

Compusă din mai multe eseuri ce toate încep cu fraza „De-aş avea un soț…”, cartea este o incursiune splendidă în lumea musulmană și, îndeosebi în lumea soțiilor din această lume. Astfel, aici se întâlnesc soția unui imam, a unui bețiv, a unui pitic, a unui țigan, a unui negustor, a unui poet, a unui incapabil, soția a doua, soția tânără, soția înțeleaptă.

Deși diferite, fiecare poveste are un numitor comun: eternul feminin, care în ciuda fragilității, reuşeste să treacă peste orice obstacol. Iubirile și căsniciile sunt privite printr-o perspectivă lipsită de prejudecăți și de orice alt fel de constrângere specifică islamului.

Titlul cât se poate de original poate fi explicat prin ultima frază a primei povestiri: “Ah fata mea, să ai un soț cât o muscă, dar să-l ai lângă tine. Să fie cât o muscă… dar să fie”.

De-aş avea un soț cât o muscă e o lectură fascinantă, scrisă într-un mod care cucerește pe oricine. O lectură perfectă pentru oricine. Un mozaic superb al unei culturi exotice și miraculoase pe care vă invit să îl descoperiţi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DE-AŞ AVEA UN SOȚ CÂT O MUSCĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Hatice Meryem sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DE-AŞ AVEA UN SOȚ CÂT O MUSCĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: De-aş Avea Un Soț Cât O Muscă
Autor: Hatice Meryem
An apariție : 2012
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 104
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.01.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2570 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments