Recenzie De-a baba oarba de Vlad Mușatescu

by | Nov 9, 2016 | Recenzii cărți, Recenzii video

🔥 CARTEA DE-A BABA OARBA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Vlad Mușatescu reușește să scrie unele dintre cele mai amuzante cărți ce mi-au căzut în mână de-a lungul anilor, iar detectivul Al Conan Doi e de departe un personaj cu care mi-am dorit întotdeauna să mă identific.

Aventurile sale de un realism cât se poate de monden fac acest lucru cu atât mai ușor deoarece personajele lui Vlad Mușatescu nu sunt personaje extraordinare , ci mai de grabă personaje banale cu vieți banale dar ce sunt prinse în propria imaginație de a se crede detectivi, vrajitori, eroi de filme, etc.

Toate acestea însă întotdeauna au darul să ia cele mai amuzante turnuri creind un umor evident mai ales prin comicul de situatie.

De-a baba oarba este cel de-al doilea roman din seria detectivul Al Conan Doi fiind precedat de: De-a puia gaia, și urmat de: D-ea va-ți ascunselea și D-ea bîza.

Cartea ne prezintă un ”mare” scriitor ce caută o oază de liniște pentru a-și scrie in pace romanul mult visat. Pentru a face acest lucru se hotărăște să plece într-un loc uitat de Dumnezeu  la Colțiilupchii, un mic cătun de la țară. Aici are parte de întâlnirea cu o serie de personaje care de care mai interesante dintre care trebuie amintit neapărat Guliver Naiba.

Acesta este pe cât de misterios , pe atat de fascinant deoarece se înconjoară cu o aura de șaman ce reușește să creeze diverse potiuni miraculoase, să dispară ori să apară în locuri unde nu avea ce căuta , ori chiar să iși dubleze corpul fiind în două locuri deodată. Ba mai mult de atât posedă și doi câini fioroși Satan şi Belphegor.

Bineințeles că totul este presărat cu aventurile gurmande ale detectivului/scriitor ce nu poate rezista sub nici o formă tentațiilor delicioase oferite de  locuitorii acestui cătun. Totul culmineaza cu o urmărire plină de suspans, mititei, pastramă și jocuri mecanice la un mare iarmaroc, fiind poate una dintre cele mai amuzante scene din întreg romanul.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DE-A BABA OARBA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Vlad Mușatescu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DE-A BABA OARBA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: De-a Baba Oarba
Autor: Vlad Mușatescu
An apariție : 0
Editura: -
Nr. Pagini: 0
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.11.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2546 zile și a scris până acum 509 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu am citit cartea 🙂 . Mersi de recomandare 🙂 !