Recenzie: ’’Despre lucrurile simple’’ de Mihaela Rădulescu

by | Jan 2, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DESPRE LUCRURILE SIMPLE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO


”Cine citește această carte nu va descoperi ”o altă Mihaela” decât cea de la televizor sau din reviste, ci doar una ”fără imagine”, pentru că e compusă din cuvinte. Nu o va vedea, pentru că e o carte fără poze, ci o va asculta povestindu-se așa cum este dincolo de Imagine: generoasă, înțeleaptă, vitală”.


Cartea ’’Despre lucrurile simple’’ de Mihaela Rădulescu este o curiozitate pe care de mult am dorit să mi-o îndeplinesc. Acum am simțit că este momentul, și prin urmare am achiziționat o parte din cărțile ei pentru a o cunoaște mai bine.

Personaj controversat, Mihaela Rădulescu mie personal mi-a plăcut întotdeauna. Contrar părerilor negative a celor care o tot pândesc pe la colțuri, fiind persoană publică, eu am fost întotdeauna atrasă de felul ei de a fi, sincer și direct.

După părerea mea, asta înseamnă să fii autentic: să ai curajul să ieși în față, să nu cedezi, să nu te lași manipulat de hienele care te urmăresc permanent, să nu fii influențat de ceea ce spun alții despre tine. Iar dacă mai ai și îndrăzneala să spui tot ce gândești, cu toate riscurile aferente, Jos pălăria!

În cartea sa, Mihaela chiar vorbește despre lucruri simple, văzute prin ochii ei, bineînțeles. Abordează subiecte uzuale, așternându-și pe hârtie opiniile din propria experiență de viață.

Plină de umor și cu metafore care mai de care mai haioase, lectura îți aduce zâmbetul pe buze, vrei nu vrei. Chiar dacă nu este scriitoare de meserie, Mihaela are un fel foarte frumos de a scrie, personal, ba chiar ai sentimentul că stai cu ea, față în față, la o șuetă.


’’Nu-i așa că te-ai întrebat , măcar o dată, de ce unora pare să le reușească tot ce-și propun, iar altora nu le iese nimic?’’


Răspunsul la această întrebare nu este Divinitatea, așa cum proclamă mai toată lumea, ci înainte de toate este Omul… singura ființă care, prin liberul arbitru, are puterea să-și decidă și să-și schimbe singur viitorul. ”Crede și nu cerceta”, căci toate răspunsurile sunt la tine, doar fă-ți timp și ascultă-te mai des, omule drag.


’’Poate că nu e prea târziu să deschidem o carte, orice carte, spre a găsi răspunsurile la întrebările despre noi și cei din jur. Poate că ne vom cântări altfel prietenii, valorile, timpul și realizările.’’

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihaela Rădulescu

Ceea ce ne prezintă Mihaela în acest capitol, este un lucru pe care cu toții îl știm, dar puțini îl recunoaștem: efectul negativ al televizorului asupra vieții noastre. Toate aberațiile politice, toate dezastrele gramaticale și subiectele de bârfă pe care le integrăm de bună voie în prezentul nostru, ”ne ajută” să ne înghețăm vocabularul și să ne plafonăm repede și sigur.


”Când te prinzi ce viteză are timpul, cât de țanțos trece prin fața ochilor și ce plăcere sadică are privindu-te cum te lupți cu el, înveți să te așezi o clipă, tu cu tine, la o discuție serioasă despre… viitor.’’


Și pentru că ne aflăm la început de an, poate fi un bun prilej de reorganizare, planificare, visare. Să fim recunoscători pentru anul care a trecut, pentru tot ceea ce: am învățat, am experimentat, am iubit.

Iar pe noul an să-l întâmpinăm cu o listă de dorințe, planuri și visuri îndrăznețe, menite să ne îmbogățească în toate domeniile vieții noastre.

Abordează necunoscutul cu atitudinea potrivită și pozitivism. 
Știu ce vreau, știu unde vreau să ajung și am pasiunea să ajung acolo!

 

 

🔥 CARTEA DESPRE LUCRURILE SIMPLE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Despre Lucrurile Simple
Autor: Mihaela Rădulescu
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 218
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 2.01.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 620 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments