Recenzie “Devoratoarea de păcate” de Megan Campisi

by | Jun 9, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DEVORATOAREA DE PĂCATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Originală scriitură, dezgustătoare şi macabră atmosferă, revoltătoare situație, încântătoare repunere fictivă în scenă a istoriei. Love it. Recomand cu mare drag. Ambientul Londrei la începutul Epocii de aur este magistral, atât de real, îngrețoşător, mizer şi dezumanizat. O atmosferă înăbuşitoare, sufocantă, ce nu permite vreunui vis să pătrundă. Toți oamenii par sortiți să se zbată pe viață în noroi şi mizerie. Grotesc şi vulgar, putred şi duhnind a boală şi sărăcie. Până şi Curtea Regală este în aceeaşi situație, deşi totul este pudrat cu un strat înşelător de bunăstare şi civilizație. O epocă a schimbărilor religioase împletită cu credințe şi rituri păgâne, o perioadă agitată în care oamenii îşi trădează credința de frică şi se văd obligați să adopte noua orânduire, dominată de intrigi politice, neîncredere şi suspiciune, cu pedepse grele şi acuzații absurde ce frizau bunul simț şi încurajau credința în supranatural şi ocult. Autoarea reuşeşte să respecte adevărul istoric până la un punct, iar imaginația complică misterios intriga şi adânceşte suspansul. Mi s-a părut scrisă ca o alegorie şi numai pentru scriitură are 5 steluțe de la mine, asocierea cu perioada de început a domniei Elizabetei, ultima descendenta a casei Tudor, fiind evidentă.

Pentru un orfan, viața în mahalaua londoneză e teribilă, supraviețuirea nu-i uşoară, iar furtul unei pâini poate schimba iremediabil soarta hoțului. May, o orfană de 14 ani, se trezeşte condamnată la o viață de paria după ce este prinsă furând o pâine. E adevărat că de acum, foamea n-o să mai fie niciodată o problemă pentru ea. Noua ei slujbă, presupune mese îmbelşugate, bucate ce corespund fiecare în parte câte unui păcat. Muribundul este absolvit, iar vina trece în cârca devoratorului imediat ce se ridică de la masă. May este condamnată să spovedească până la moarte, cu promisiunea că dacă va servi cu credință va fi primită în Rai. Condamnarea primită îi interzice orice fel de contact cu societatea. Dar, ascultând păcatele unor doamne de la curte, se vede prinsă într-o plasă de minciuni şi secrete pe care îşi promite să le descâlcească. Este nevoită să trădeze încrederea unora, să mintă şi să înşele ca să nu fie ucisă, “pentru că nu eşti nimic dacă eşti mort”. May se adaptează noii situații obligat, își asumă greșelile și luptă să le îndrepte.

Aducând în decor vrăjitoare, iscoade, ucigaşi, magie neagră, autoarea construiește meșteguit fantasy-ul, adâncește misterul şi te ține captiv în poveste. O lume dominată de prejudecăți și trivialitate, agresivă şi pusă pe uneltiri, clădită parcă doar pentru a provoca suferință, durere şi umilință. O lume guvernată de frică și dezbinare, ce înfățisează o epocă închistată, când,  în regatul englez, schimbările de orientare religioasă au înspăimântat populația săracă, ce se zbătea să supraviețuiască sărăciei, bolilor, mizeriei şi depravării. Starea economiei este la pământ, păturile inferioare își asigurau supraviețuirea prin mijloace care mai de care mai mizerabile şi mai ingrate, trăind sub amenințarea permanentă a ștreangului, cârmuirea denotă doar nepricepere și fanfaronadă, iar țara se sufocă sub nesfârșitele schimbări de mentalitate.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Megan Campisi

Un tabloul apocaliptic şi degradant despre credințe absurde, discriminare socială şi sexuală, despre statut şi valori, despre singurătate şi puterea de a folosi stigmatul ca pe un avantaj.

 

🔥 CARTEA DEVORATOAREA DE PĂCATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Devoratoarea De Păcate
Autor: Megan Campisi
An apariție : 2020
Editura: LITERA - COLECțIA BUZZ BOOKS
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 9.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Angela este redactor Booknation.ro de 538 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 16 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments