Recenzie „Dincolo de ziduri” de Teodora Şerbanescu

de | ian. 10, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DINCOLO DE ZIDURI ARE REDUCERE PE:

Dincolo de ziduri prinde forma unui roman fantasy, unul captivant și plin de mister. Acțiunea acestuia reprezintă lupta directă dintre oameni și amoni, niște creaturi fantastice care nu sunt departe de umanizare.

,,Mergând, am auzit o pasăre cântând. Sunetul îmi era cu totul străin, dar l-am găsit frumos. Am simţit linişte sufletească. Am simţit împăcare. Pentru că vânătoarea şi cântecul păsării îmi aduceau aminte de ţinuturile natale, de casă.”

Teodora Şerbanescu, autoarea romanului și creatoarea amonilor, povestește cu lux de amănunte despre luptele celor două tabere. Protagoniștii, un grup de luptători tineri în frunte cu un prinț și o prințesă, doresc doar banalitatea traiului obișnuit.

Naratorul-personaj, Frigg, o tânără ce la început nu își poate depăși condiția de simplă luptătoare deoarece este femeie, ajunge comandantul războinicior după ce vor fi nevoiți să părăsească orașul.

Dacă îți place recenzia cărții DINCOLO DE ZIDURI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Teodora Şerbanescu

,,Trebuia să mă mărit cu un fermier, să cresc animalele și să ascult cu sfințenie de omul meu. Trebuia să îi ofer și copii drept mulțumire pentru iubirea pe care mi-a fi purtat-o. Acestea erau îndatoririle unei femei- lupta, conducerea și nesupunerea trebuiau lăsate bărbaților.”

Autoarea pune accent pe faptul că odată ieșiți din teritoriul lor, toți sunt la fel. Titlurile de prinț, prințesă sau conducător pălesc în fața nevoii de a supraviețui. Înainte de a fi atacaţi de amoni, poporul aflase de existenţa acestora doar datorită legendelor.

,,N-am crezut niciodată că viața mea va lua o astfel de întorsătură. Că mă voi naște în perioada greșită, în perioada apocaliptică în care fiecare viață să atârne de un fir de ață. Că adevărata mea luptă de-abia începea și era mai grea decât tot ceea ce îndurase umanitatea până atunci.”

Povestea este presărată cu mistere, cu probleme de rezolvat şi cu indicii. Grupul va înainta datorită prezicătorilor. De altfel, acţiunea romanului este anticipată de viziunea Thelei, sora lui Frigg, considerată nebună.

Dincolo de ziduri nu reprezintă doar o simplă poveste pentru cei pasionaţi de fantasy, ci o întreagă aventură spre a cuceri sau a recuceri lumea întreagă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DINCOLO DE ZIDURI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DINCOLO DE ZIDURI
Autor: Teodora Şerbanescu
An apariție : 2018
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 703

Alte recenzii de la Teodora Şerbanescu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 2133 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments