Recenzie „Dispariția din Silver Water” de Haylen Beck

de | mart. 17, 2020 | Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA DISPARIȚIA DIN SILVER WATER ARE REDUCERE PE:

De foarte mult timp am cartea asta în lista de lectură și deși nu-i un thriller de top, mi-a plăcut foarte mult ideea de la care a pornit.

O femeie divorțată, proaspăt evadată dintr-o căsnicie abuzivă, cu probleme legate de dependența de alcool și droguri în trecut, se trezește departe de casă, în fuga ei către o viață mai bună, că i-au fost răpiți copiii de persoane care ar fi trebuit să o protejeze și să o facă să se simtă în siguranță.

Îmi plac thrillere care pun la încercare puterea dragostei materne. Îmi pare că niciun gest nu e exagerat sau de nefăcut. Când vine vorba de propriii copii nu există limite, frica sau iertare. E foarte greu să te pui în pielea personajului și să te întrebi tu cum ai reacționa și ce ai face. Până unde ai merge pentru propriii copii? Până la capăt, vorba lui Ușeriu. Exact asta face și personajul din carte. Cu un bagaj emoțional ce o face să se simtă vinovată față de copii, cu un trecut tenebros în care a fost ghidată spre a-și face singură rău și îndepărtată sistematic de ei, eroina nu mai face greșelile din trecut, în ciuda presiunii la care este supusă. Nu se mai abandonează în lumea drogului și a alcoolului și alege să lupte pentru a-i recupera. Un scenariu de genul singură împotriva tuturor care mi-ar fi plăcut să fie menținut până la capăt. Apariția ajutorului nu m-a convins și, personal, aș fi renunțat la ea.

Totodată, apar acele preocupări bolnave ale unora care te oripilează, hobby-uri macabre, plăceri sadice, oameni ce nu pot fi numiți oameni, ci monștri care, dispunând de avantajul financiar, profită de disperarea altora. Bineînțeles că unora dintre personajele negative le-ai putea găsi scuze, având în vedere că oricare și-ar pune copilul pe primul loc în orice situație, dar în momentul în care încep să calce pe cadavrele altora parcă empatia se stinge și nu le mai poți aproba deciziile și acțiunile.

Dacă îți place recenzia cărții DISPARIȚIA DIN SILVER WATER, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Haylen Beck

E o carte cu impact emoțional, care reușește să îți transmită disperarea și neputința personajului principal și care îți câștigă simpatia și susținerea. În ciuda faptului că știi de la început identitatea răpitorilor și unde sunt ascunși copiii, suspansul este menținut până la sfârșit, iar ritmul foarte bun. Este, de asemenea, foarte bine redată atmosfera din jurul mamei, respingerea și suspiciunea de care are parte femeia la orice contact pe care îl are cu cei din exterior și frustrarea pe care o resimte. Considerată vinovată, suspectată de toți ca și-a ucis copiii, se vede nevoită să se descurce singură, ceea ce nu este foarte ușor deoarece este hăituită și agresată din toate părțile.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DISPARIȚIA DIN SILVER WATER CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DISPARIȚIA DIN SILVER WATER
Autor: Haylen Beck
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 149

Alte recenzii de la Haylen Beck:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1421 zile și a scris până acum 468 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments