Recenzie ”Dispariția lui Daniel Tate” de Cristin Terrill

by | Jul 17, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DISPARIȚIA LUI DANIEL TATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Dispariția lui Daniel Tate

Titlu-original: Here Lies Daniel Tate

Autor: Cristin Terrill

Editura: Leda Edge

An apariție: 2018

Număr de pagini: 352

Despre autor: Cristin Terrill este licențiată în actorie la Vassar College. Înainte să scrie cărți, a lucrat ca manager de teatru la Teatrul Tricycle din Londra, Shakespeare`s Globe, Teatrul Woolly Mammoth din Washington D.C. și la Centrul Kennedy. În prezent predă ateliere de scriere creativă pentru copii și adolescenți.

Dispariția lui Daniel Tate

”Dispariția lui Daniel Tate” este un thirller care reușește să te captivele încă din primele pagini. Însă, pe parcursul lecturii, nu mai știi ce să crezi. Nu știi dacă este sau nu Daniel, iar finalul îl veți citi și reciti de cel puțin două ori.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristin Terrill

Citind primele pagini începi să-ți conturi o idee despre poveste. Dar, vine Daniel și îți spune că este de fapt o minciună, iar adevărul fix atunci începe. Și din minciună în minciună, nu o să mai știți ce să credeți.

Povestea este destul de simplă: un băiat pleacă de acasă, nu-și mai vede mama un an de zile, dar într-o zi o sună și se preface că este un polițist. Îi spune femeii că fiul său a murit lovit de o mașină. Mama lui îi spune însă că ea nu are niciun fiu, așa că băiatul se simte nevoit să lase trecutul în urmă și să-și construiască  o nouă viață.

Prin mai multe minciuni, ajunge într-un centru de copii, însă aici refuză să vorbească cine este și de unde este, așa că cei de acolo vor să-l interneze la un spital de psihiatrie. Puștiul nu vrea să meargă în acel loc, deci inventează din nou o nouă minciună. Se dă drept Daniel Tate, fiul unei familii răpit cu șase ani în urmă, trecut granița ilegal, bătut și traumatizat până și-a uitat toate amintirile.

Familia Tate este foarte primitoare și îl primește cu brațele deschise acasă. Însă, este oare Daniel Tate sau este doar un mincinos?


”Când a dispărut, în urmă cu șase ani, a fost un mister. Când s-a întors acasă, a fost un miracol. Doar că Daniel Tate nu este cu adevărat Daniel Tate. Familia însă îl primește cu brațele deschise și îi acceptă, fără să clipească, toate minciunile.”


De aici începe un carusel de întâmplări care îți vor stârni tot felul de întrebări: ”este sau nu este?”, ”spune sau nu adevărul?”. Personajele sunt misterioase, le veți descoperi cu greu, însă aceasta este magia cărții. Finalul nu poate fi intuit ușor și credeți-mă că nu veți știi ce să credeți la sfârșit.

Este un thriller destul de bun. Ceea ce mie mi-a atras atenția încă din primele pagini este, faptul că, acțiunea nu este plasată pe capitole, întâmplările fiind despărțite de o simplă ”*”. O recomand tuturor persoanelor peste 14 ani care vor să iasă puțin din zona lor de comfort.

🔥 CARTEA DISPARIȚIA LUI DANIEL TATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dispariția Lui Daniel Tate
Autor: Cristin Terrill
An apariție : 2018
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 358
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 17.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 122 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments