🔥 CARTEA DOAMNA ÎN ALBASTRU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

doamna-in-albastru_1_fullsizeTitlul ”Doamna în albastru” nu sugerează subiectul cărții decât pentru cei cunoscători în ale istoriei Americii Centrale, de prin vremea băștinașilor amerindieni. Ceea ce sugerează cât să incite la lectură, este dedicația autorului către călugărițele mănăstirii Concepcion de Agreda-Spania.

Tot firul acțiunii este țesut în jurul conceptului de bilocație– aflarea simultană în două locuri.

Încă de la primele pagini, cititorul poate ușor deduce că va urma o acțiune în stilul romanelor lui Dan Brown. Papalitatea, limba latină, Vaticanul, Roma, poliția, apariții misterioase, crime, documente vechi ce trebuiau apărate cu prețul vieții, experimente secrete, sunt coordonate ce indică o intrigă asemănătoare Codului lui DaVinci. Aici însă, ficțiunea se îmbină cu realitatea istorică într-un mod magistral ce îndeamnă la descoperire și după ce ai închis cartea.

Și ca și cum veridicitatea susținută de istorie nu ar fi de ajuns, autorul însuși se transformă în personaj, făcând din Albert Carlos alter ego-ul său. El era un ziarist al unei reviste cu subiecte din sfera supranaturalului , așa că atunci când din întâmplare se împiedică pe stradă de un ciudat medalion de aur, concluzionă că în spatele acestui fapt e o chemare către descoperire.

Nimic nu se petrece la întâmplare. Și dacă vreodată se întâmplă în jurul tău lucruri legate între ele într-un chip misterios, ca și cum ceva sau cineva le-ar fi conceput pentru tine, să nu pregeți niciun minut: cercetează-le! dacă ai reușit să le găsești cauza, l-ai găsit pe adevăratul Dumnezeu oricum ar fi el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Javier Sierra

Întreaga acțiune este o pendulare între aici  și  acolo, acum și atunci. Este un fel de povestire în ramă, în care destinele personajelor contemporane se regăsesc în cele ale istoriei de la începuturi. Fiecare personaj e dependent de celălalt în dezlegarea misterului și , în același timp fiecare e responsabil pentru partea sa de mister revelat.

Post scriptum-ul  (…) nimic nu e lăsat la voia întâmplării, nici măcar această carte care ți-a căzut , cititorule, în mâini  îndeamnă la reflecții și descoperiri pe cont propriu pentru a întregi tabloul.

Doamna în albastru” descrie așadar o  secvență epică a enigmelor religioase ce au incitat dintotdeauna pe însetații de cunoaștere. Cartea devine un reper important asociat autorului Javier Sierra,  care îl plasează pe acesta în galeria  scriitorilor memorabili.

Lectură revelatoare!!!

🔥 CARTEA DOAMNA ÎN ALBASTRU ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Doamna în Albastru
Autor: Javier Sierra
An apariție : 2008
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 373
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.09.2016
Nota recenzorului: n/a

Avatar
Autor: Alina Sanda
Redactor de 1372 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alina Sanda