Recenzie ”Maestrul de la Prado și picturile profetice”

de | ian. 6, 2017 | Beletristică, Conspirații și Scandaluri, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MAESTRUL ARE REDUCERE PE:

”Prado este un loc misterios, secret, mănăstiresc, unde specificul spaniol este pus sub pecetea sfințeniei, căpătând consistență, fortificându-se” RAMON GOYA, pictor

JAVIER SIERRA dovedește și în acest roman apetența pentru descifrarea misterelor istoriei și a enigmelor care se ascund în marile perioade  evolutive. Împletind realitatea cu ficțiunea, adevărul istoric cu imaginația, Maestrul de la Prado , devine o carte document, ce te face să reconsideri viziunile asupra lumii artelor. O inițiere tainică prin istoria picturilor renascentiste și nu numai.

Intriga se țese treptat, într-un  crescendo clădit pe descoperiri. Eroul principal este chiar Javier,  fapt ce conferă un plus de autenticitate relatărilor.

Romanul debutează exact cu ceea ce va face obiectul întregii acțiuni și anume, vizita tânărului la Muzeul Prado, unde va fi abordat de către un misterior personaj Luis Fovel,  care s-a dovedit a fi în cele din urmă un ilustru reprezentant la Rozicrucienilor.  Acesta îl va iniția pe tânăr în tainele picturilor. O dată prins în mreaja acestor destăinuri, tânărul nu poate reununța nici chiar cu prețul amenințărilor.

Îmi inocula un nou mod de a privi trecutul nostru, ținând seama mai mult de credințele profunde ale protagoniștilor săi decât de documente sau bătălii, întotdeauna pasibile de manipulare și retușări.

Tablourile devin astfel ca niște entități vii, ființe care puteau să favorizeze accesul spre lumile spirituale. 

Viziuni mistice, profeții, conspirații, erezii și chiar mesaje ce par să fi venit din lumea de dincolo, i-au inspirat pe maeștrii ca Rafael, Tițian, Bosch, Botticelli, Bruegel sau El Greco.

Apariția Maestrului de la Prado făcuse parte dintr-un ciclu de inițiere al cărui motto era ”maestrul apare când este elevul pregătit”.

O carte memorabilă sub aspectul viziunilor cu care rămâi la finalul lecturii.

Ți-a plăcut recenzia cărții MAESTRUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Javier Sierra

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MAESTRUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Maestrul
Autor: Javier Sierra
An apariție : 2013
Editura: RAO
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.01.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1003

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Alina Sanda este redactor Booknation.ro de 2086 zile și a scris până acum 12 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alina Sanda aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments