Recenzie „Doamnele de marți” de Monika Peetz

Titlu: Doamnele De Marți
Autor: Monika Peetz
An apariție : 2013
Editura: Baroque Books& arts
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Fodor
Publicată la 18.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Doamnele de marți” de Monika Peetz
Acordă o notă

Publicat în peste douăzeci și două de țări, volumul Doamnele de marți s-a vândut în opt sute de mii de exemplare.

Creată de Monika Peetz, autoare de origine germană, povestirea cuprinde evoluția doamnelor de marți pe traseul Apostolului Iacob. În fiecare an, cele cinci doamne de marți punând la cale o călătorie.

Cumva romanul este unul ciclic, începând cu prezentarea restaurantului Le Jardin și terminându-se cu cele cinci doamne într-una dintre întâlnirile clasice.

În prima zi de marți a fiecărei luni, Estelle, Eva, Judith, Caroline și Kiki își dau întâlnire la restaurantul lui Luc. Această tradiție durează de cinsprezece ani.

Un roman despre cinci destine schimbate după un simplu perelinaj în care principalul scop este refacerea traseului parcurs de Arme, soțul lui Judith. După moartea acestuia, ea se va simți vinovată, dar secrete se vor desluși la orice pas.

Deși niciuna nu cunoaște ceea ce însemnă cu adevărat un perelinaj, atât Estelle cât și Eva, Kiki, Caroline sau Judith acceptă provocarea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Monika Peetz.

,, În calea lor dansau umbrele copacilor mângâiaţi de briza fierbinte: pe o parte, chiparoşi drepţi ca lumânarea, de un verde-saturat, pe cealaltă o specie de arbori foioşi. Kilometri după kilometri, niciun sat, nicio vietate.”

Datorită drumului lung de străbătut pe jos, prietenele au timp să își evalueze propriile vieți și căsnicii, dar și să se descopere mai bine una pe cealaltă.

,,Există momente în viaţă când toate se leagă, sugerând că ar face parte dintr-un întreg, încărcat de semnificaţia sa.”

Monika Peetz pune accent pe evoluția fiecărui personaj în parte, prezentându-l în antiteză. Se face trecerea de la gândurile solitare a doamnelor, gânduri rupte de realitate la telefoanele de acasă, unde viața era mult mai agitată.

Cartea este o lectură ușoară, însă, cu toate acestea acțiunea nu va lăsa de dorit în ceea ce privește umorul.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.