Recenzie “Dracula Junior și nestematele blestemate” de Piţ Nana

by | Dec 26, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DRACULA JUNIOR ȘI NESTEMATELE BLESTEMATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Dracula Junior și nestematele blestemate de Nana PitzSe spune că cititul este o modalitate excelentă de a ne extinde orizontul și de a căpăta experiența. Creierul nostru care asimilează atât de multe din cărţile pe care le citim, se pare că nu distinge clar lucrurile citite despre experiența unui personaj fictiv și “trăiește” întâmplările descrise într-o carte ca și cum ar fi în viața reală. De aceea când terminăm o carte care ne-a plăcut mult simțim satisfacție ca și cum am fi fost noi înșine acolo.

Nana Pitz are un stil frumos de a crea o poveste care să te atragă în mrejele ei, iar cartea de astăzi este pur și simplu uluitoare, o poveste fantasy cu întorsături de situație interesante, bine ancorat în viața contemporană, dar totuși atât de frumos, încât poate fi catalogat drept un basm bine ticluit.

Acest volum este a doua carte din saga Twilight, care îl are ca personaj principal pe fiul unui actor putred de bogat și extravagant de la Hollywood. Numele acestui adolescent era DJ şi chiar mi s-a părut teribil de interesant faptul ca iniţialele lui au dus spre Dracula Junior

Viața acestuia, care până atunci era doar miere, lapte și bani, este pe cale să se schimbe radical fix de ziua lui când se încinge o mare petrecere la reședința lor unde sunt o grămadă de invitați și distracție cât cuprinde.

Dar ceva neobișnuit se întâmplă și chiar atunci când petrecerea era în toi, tatăl lui DJ îl cheamă pe acesta într-o parte a casei în care nu a mai fost niciodată. Un loc întunecat, care îți dă fiori şi o piscină în care era doar apă neagră aveau să fie martorii tăcuți ai dezamăgirii tânărului DJ. Tatăl său îl aşteapta doar ca să-i dea o veste cumplită (din perspectiva lui DJ).

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Piţ Nana

Tânărul trebuia să plece din Los Angeles către România, mai exact spre Transilvania, unde într-un sat micuț avea să-și cunoască bunicii. Lui DJ nu prea îi convenea să lase în urma strălucirea de la Hollywood pentru o fundătură uitată de lume, dar nu avea ce să facă. Cu toate acestea avea să descopere că satul bunicilor nu era un loc obișnuit. Acolo locuiau bătrâni de peste 500 de ani și Moşul, căpetenia lor. Tânărul este primit călduros de către opt Juniori, cu vârsta de peste 300 de ani, de la care află că este protagonistul unei profeții ce prezice faptul că îl va omori pe Solomonar, un vrăjitor țicnit care se poate preface în ceață şi care pe deasupra este și extrem de periculos.

DJ trebuie să plece într-o călătorie plină de piedici pentru a ajunge la Ileana pe care trebuie să o salveze împreună cu ceilalți Juniori. Dar o să vă las pe voi să aflați mai multe amănunte despre aceasta întâmplare și despre cum s-a ajuns tocmai la aceasta situație.

Mie personal mi-a plăcut acest volum, întorsăturile de situație și mai ales finalul, care după părerea mea este unul de-a dreptul genial. Abia aştept să citesc şi restul cărţilor din sagă.

Potrivită pentru toate vârstele și absolut toate gusturile literare, “Dracula Junior și nestematele blestemate” de Nana Piţ este un frumos cadou de aşezat sub brad de aceste sărbători.

🔥 CARTEA DRACULA JUNIOR ȘI NESTEMATELE BLESTEMATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dracula Junior și Nestematele Blestemate
Autor: Piţ Nana
An apariție : 2019
Editura: INTEGRAL
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 26.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut totul la această carte: personajele, locurile, evoluţia întregii poveşti.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Camelia Croitor este redactor Booknation.ro de 544 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 63 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Camelia Croitor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments