Recenzie “Dragonii din Anador” (Urmaşul Pandemoniului #1) de Lisa Darlent

by | Oct 22, 2017 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DRAGONII DIN ANADOR (URMAŞUL PANDEMONIULUI #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

– Dragoni! Rosti cu un soi de venerație. Nu pot să cred. Ești sigur? Ești sigur că ai văzut un dragon?
– Nu, l-am confundat cu o veveriță.
– E foarte grav, continuă Hiron, ignorând ironia.

Dragonii din Anador este un volum ce ne deschide drumul spre o nouă lume a sferei fantasy. O lume unde răului i se dau circumstanţe atenuante şi locul unde învăţăm să vedem dincolo de imaginea individului şi să depăşim graniţele ce ne înlănţuie ideile preconcepute.

Yano era convins că, atunci când dăduse drumul magiei, îşi lăsase capul în urmă.

Şi aşa nu-l foloseşti! Îi spusese Marslo dintotdeauna.

Cel ce ne va fi ghid în această lume nouă este demonul Yano. În ciuda urechilor ascuţite şi a cozii ce ne arată adevărata sa natură, Yano nu este nicicum imaginea acelui demon, emblemă a răului şi fiinţă a Iadului. Ajuns în lumea oamenilor într-o manieră necunoscută pe când era un copil de doar trei-patru ani, Yano s-ar considera un simplu om, dacă cei din jur nu i-ar aduce aminte de rădăcinile sale de fiecare dată când ţipetele asurzitoare se pornesc la vederea înfățișării sale.

-Vrăjitoarele nu sunt slabe ca fetiţele pe care le-ai întâlnit în Elmoran, chicoti Leyra şi îi arse o palmă pe spate cu atâta putere, încât Yano se pomeni pe burtă, cu nasul în zăpadă.

Îl privi mirată, apoi izbucni în râs.

Atunci când se transportă întâmplător în Antador, încercând să salveze o fetiţă din mâinile unor brute umane, şocul de a nu fi privit ca fiul diavolului din partea locuitorilor acestui tărâm necunoscut este de a dreptul înfricoşător. Odată cu saltul pe alt teritoriu, Yano îl întâlneşte pe prinţul Antadorului, Calindor, omul ce-l va iniţia şi ajuta în salvarea lumii.

Toată stăpânirea de sine, tot ce îl diferenţia de neamul lui, totul era pe cale să se prăbuşească. Avea să devină o fiară lipsită de raţiune, căci, indiferent cât s-ar fi străduit, rămânea un monstru blestemat. Nu voia să trăiască cu teama că, în orice clipă, îşi putea pierde minţile şi dezlănţui o adevărată nenorocire.

Sayra, Leyra, Hiron, Lander, Calindor şi micul monstruleţ ciudat, Xinx, sunt nu doar cei mai importanţi aliaţi ai demonului Yano, ci şi cei ce îl învaţă că nu toţi oamenii rămân încastraţi în ideile transmise de-a lungul vieţii și că bunătatea vine din propria noastră inimă. Pornind în descoperirea adevăratei probleme ce se întinde rapid spre distrugerea lumii, Yano va afla că poate fi iubit şi poate deveni parte individuală dar importantă a unei familii înfiinţate pe terenul de luptă. Uneori, oamenii pot învăţa să te cunoască şi să vadă dincolo de învelişul tău de demon. Câteodată trebuie privit dincolo de aparenţe pentru a vedea adevăratul individ.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa Darlent

– Ți-ai înghițit limba? se răsti vrăjitoarea, dar nu cu răutate. Lucy a gătit și nu îi place să aștepte.
– În cazul meu, n-o va deranja.
În clipa următoare îl pocni cu un obiect tare, cu toată forța. Yano își acoperi capul, gemând. Un cucui începea deja să se formeze.
– Mă deranjează pe mine, se enervă Leyra, gesticulând cu un polonic. Se întâmplă lucruri grave. Avem nevoie de cunoștințele tale și tu de ale noastre, așa că nu mai sta ca un castor beat și mișcă-te!

Lisa Darlent ne-a oferit un start magnific într-o poveste pentru toate vârstele. Călătorim într-o lume fantasy, alături de Yano, un demon cu inimă de om. Căutăm rădăcina unui rău ce ameninţă lumile şi aflăm puteri nebănuite despre noi înşine. Învăţăm să nu judecăm după înfăţişare şi legăm prietenii indestructibile.

Îi apucă mâna şi o lăsă să îl ajute să se ridice. De-acum exista o legătură între ei. O legătură puternică, mai strânsă decât oricare alta, căci azi, un om şi un demon îşi împletiseră sufletele.

Legăm un suflet de om cu unul de demon şi aşteptăm efecte distructibile care întârzie să apară. Ne amuzăm pe seama regalităţii în părul căreia păsările depun „nestemate” şi alergăm cu un entuziasm de neostoit pe urmele lui Yano, veşnic bumbăcit de Leyra şi muşcat de Xinx. Un deliciu de poveste. Şi e doar începutul.

La gât purta un mic rubin şi ar fi avut o frumuseţe răpitoare, dacă n-ar fi avut…

-Aia e o bufniţă moartă? Întrebă Yano.

-Taci! Îl înghionti Hiron.

….

-Te rătăceşti în palatul ăsta, zise Leyra şi se aşeză lângă Hiron. Ce a murit în capul maiestăţii sale?

-Miroase a naftalină, comentă Sayra, luând loc alături.

Magie, dragoni, demoni, thalini distrugători, protagonişti naivi şi curajoşi dar şi o lume fascinantă, frumos creionată, o lectură potrivită atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici, găsim în Dragonii din Anador, primul volum al seriei Urmaşul Pandemoniului scrisă de Lisa Darlent.

– Pervers nenorocit! tună Leyra, în culmea mâniei și uitând să încerce să se mai acopere. Te omor! Treci încoace, demon obsedat ce ești! TE OMOR!
Xinx se ghemuise lângă trupul blănos al lui Alis. Prin fereastra grajdului putea vedea fumul ce ieșea prin geamurile sparte ale conacului. Uneori avea impresia că era mult prea inteligent pentru lumea aceasta. Își lăsă botul pe labe și închise ochii, ignorând exploziile ce răsunau în noapte.

🔥 CARTEA DRAGONII DIN ANADOR (URMAŞUL PANDEMONIULUI #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dragonii Din Anador (urmaşul Pandemoniului #1)
Autor: Lisa Darlent
An apariție : 2017
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 338
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1937 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
siriusfarmvet

Multumesc din suflet pentru aceste cuvinte frumoase:*