Recenzie ”Dragoste și mătase albă” (Salem #1) de Corina Cîndea

Titlu: Dragoste și Mătase Albă (salem #1)
Autor: Corina Cîndea
An apariție : 2017
Editura: Librex Publishing
Nr. Pagini: 332
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 11.08.2017
Nota recenzorului: n/a

ACUM GĂSEȘTI DRAGOSTE ȘI MĂTASE ALBĂ (SALEM #1) PE:

Dragoste și mătase albă, primul volum al seriei Salem, semnată Corina Cîndea este un romance învăluit în sfera mistică a vrăjilor de dragoste și a fantasmelor.

-Nu pot să îl fac să dispară! spun făcând un gest cu mâna și… încremenesc.

Exact în momentul în care am făcut gestul, muzica se oprește brusc, întregul local se scufundă în întuneric și într-o liniște deplină pentru câteva secunde. Apoi, vocea speriată a lui Declan răsună extrem de clar:

-Am orbit!

-Pentru Dumnezeu, Logan, nu o mai lăsa să dea din mâini! E periculoasă! îl aud pe Quinn, iar vorbele îi sunt urmate de hohote de râs…

Pe întreaga lectură ne lăsăm învăluiți în replici istețe, asezonate cu sarcasm și mult umor. Pășim pe linia fină a atracției și ne lăsăm vrăjiți de magia sufletelor pereche. Dăm pagină după pagină, zâmbim și ne dorim mai mult.

-Ce naiba se întâmplă aici?

Vocea lui April răsună de undeva din apropierea noastră și izbucnim amândoi în râs. Nici că se putea un moment mai perfect ca prietenele mele să își facă apariția, decât când totul e scufundat în întuneric!

-Faith s-a apucat de dat din mâini și a orbit pe toată lumea! primește răspunsul lui Declan.

Urmărim trei prieteni, Logan, Quinn și Declan, cum dau nas în nas cu magia din Salem, Salem de Oregon, nu de Massachusetts, și se lasă ”păcăliți” de coincidențe. Niște coincidențe ce îi pun pe cei trei față-n față cu trei vrăjitoare: Faith, April și Piper. O întâlnire ce le va pune tuturor inimile pe jar, le va face sângele să clocotească și le va invada gândurile cu viziunile unei iubiri nemuritoare.

Dragoste și mătase albă nu ne oferă însă o călătorie romantică prin viața tuturor. Corina Cîndea ne va oferi în această primă poveste a seriei Salem doar o felie din tortul magiei. O felie a cărei glazură o reprezintă Faith și Logan. Un Logan pe drumuri, ce are o ocupație secretă, de mafiot… probabil, un Logan ce nu se poate atașa de nimeni fiindcă timpul nu este de partea lui, fiindcă și-a pierdut dreptul de a se ancora într-un singur loc atunci când, ”luat” de spiritul năvalnic al tinereții, comite greșeli ce-i înlănțuie viitorul.

…la atracția care este între noi, ori stăm departe unul de celălalt, ori ardem împreună. Cale de mijloc nu există. Doar că… va fi pentru puțin timp. Și amândoi știm asta.

Nici Faith nu stă mai bine în mijlocul acestui vălătuc de atracție ce tinde să o lipească de misteriosul Logan. Ieșită dintr-o relație care i-a distrus și ultima fărâmă de încredere, sentimentele ce i se nasc în inimă cu fiecare apropiere de Logan o înspăimântă și o umplu de viață totodată. Însă nu-și poate risca inima pentru o altă iubire amăgitoare.

-Fir-ar să fie, Faith! Ai aproape patruzeci de grade!

Normal că am! Dar jumătate din gradele alea sunt din cauza lui, nu a răcelii! Însă nu am de gând să i-o spun și lui, așa că doar înghit în sec.

Însă, când cărțile sunt făcute cu mult înainte, iar rotițele destinului se pun în mișcare, nici greșelile trecutului, nici teama unei alte inimi frânte nu mai pot opri avalanșa de sentimente ce prind viață pe nesimțite și nici atracția irezistibilă nu mai poate fi ignorată. Cât le va lua lui Logan și Faith până ce se vor arunca în focurile dragostei? Ce secrete ascunde Logan? Va considera Faith că merită să se lase furată de valul dragostei?

Este a doua oară când îmi spune că mă iubește și fiecare celulă din mine mă doare din dorința de a-i spune și eu că îl iubesc, dar nu o fac. Tac pentru că am senzația că, dacă aș mărturisi ceea ce simt, i-aș da și ultima fărâmă din mine. Iar la plecare, aș rămâne fără nimic, luând totul cu el. Aș deveni doar un înveliș gol.

Dar îi arăt!

Un contract federal secret cu clauze de confidențialitate care ne ține pe drumuri, o încredere în cel de lângă tine, fărămițată, și o atracție, însoțită de viziuni de deja-vu, inexplicabilă. Ce vă puteți dori mai mult, mai ales când toate sunt combinate de Corina Cîndea într-un romance delicios!?

-Acum știu, aprobă el pe un ton ironic. Tocmai ai ajutat la arestarea fostei tale logodnice-hacker, iar actuala iubită e o vrăjitoare cu apucături de bătăuș-asasin. Interesante alegeri!

Deși se păstrează doar alura de mistic, pe întreaga lectură a volumului Dragoste și mătase albă eu mi-am împărțit atenția în două: o parte a urmărit minunata idilă dintre Faith și Logan, cealaltă parte a stat alertă, așteptând ca, la fiecare foaie întoarsă, să dea ”nas în nas” cu Simone. Cine este Simone, va trebui să descoperiți, de asemenea, pe cont propriu.

Ce este cert, este că am adorat această poveste. Este adorabilă din toate punctele de vedere. Îți oferă o doză naturală de dragoste, ca și cum așa trebuia să fie. Nu este nici siropoasă, nici artificială, ci asezonată cu exact cantitatea de dragoste necesară. Un romance ce-ți smulge constant zâmbete și te îmbată de magie, așa pot caracteriza Dragoste și mătase albă de Corina Cîndea. Un volum pentru toți iubitorii poveștilor de dragoste, dar și un volum pentru cei care vor să iasă din tipar și să-și însenineze ziua.

-Faith!

Vocea lui Logan răsună în urma mea și, după ce îi arunc o privire scurtă peste umăr, grăbesc pasul, hotărâtă să nu mă las oprită pentru nimic în lume.

Și totuși… mă opresc.

Dar nu o fac din cauza vocii lui Logan care mă strigă din nou sau pentru că a pornit după mine. Nu o fac nici măcar din proprie voință.

O fac din cauza peretelui de sticlă de care mă lipesc teatral atunci când ratez ieșirea din magazin…

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar Doamna T.
  Reply

  Trei mici greseli de corectat:
  ,,de îmbată de magie”
  ,,Pășim pe linia fină a atracție”
  ,,sentimentele […] o umple de viață totodată.”

  • Diana Daniela Macovei Diana Daniela Macovei
   Reply

   Corectat. Vă mulţumesc pentru atenţie şi mă iertaţi pentru scăpări.

POST A COMMENT.