Recenzie Dragoste virtuală de Daniel Glattauer

Titlu: Dragoste Virtuală
Autor: Daniel Glattauer
An apariție : 2012
Editura: Trei
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 23.01.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Dragoste virtuală de Daniel Glattauer
Acordă o notă
Dragoste Virtuala

Comunicarea virtuală câștigă tot mai mult teren în fața comunicării faţă-în-faţă. Asta nu e deloc un secret: cu toții am observat asta. Nici poveștile de dragoste înfiripate on-line nu mai miră pe nimeni. Prin urmare, un update al literaturii romantice e de la sine înțeles.

Daniel Glattauer vine cu un roman încântător, despre relațiile construite prin intermediul tehnologiei. Dragoste virtuală este un roman epistolar în variantă 2.0, fiind constituit dintr-un șir de e-mailuri. Un roman ce te prinde în mrejele sale de la primul cuvânt, pentru că, să recunoaștem, corespondența altora exercită asupra noastră o atracție aparte.

Emmi Rothner dorește să anuleze abonamentul la revista Like, însă tastează greșit adresa iar mailul ei ajunge la Leo Leike. Acesta îi răspunde politicos, amuzându-se de tonul ei protocolar. De Crăciun, Emmi trimite un mail tuturor celor din lista sa de mesaje. Leo, îi răspunde, amuzându-se din nou de tonul ei.

Cei doi încep să schimbe mesaje regulat. Curând, ei devin prinși în acest joc al cuvintelor. Ajung să își facă mărturisiri, să împărtășească secrete și chiar să flirteze. Tensiunea erotică începe să se acumuleze. Leo și Emmi își doresc să se întâlnească, însă amână momentul: curiozitatea este dublată de neliniște: oare cum arată cel din spatele ecranului? La toate acestea se adaugă și faptul că Emmi are o căsnicie fericită.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Daniel Glattauer.

Dragoste virtuală se citește ușor. E o lectură incitantă și amuzantă care nu are cum să nu se înscrie în lista preferințelor oricui; o poveste modernă cu un final (im)previzibil.

Recomand Dragoste virtuală tuturor celor dornici să citească ceva interesant, plin de umor și de dragoste. Este o poveste actuală ce cu siguranță va da naștere unui nou trend.

Frumoasa poveste dintre Emmi și Leo se continuă în cartea Toate cele șapte valuri, ce va fi și ea recenzată pe GoodRead.ro în curând.

Aspecte Pozitive:

O poveste de iubire modernă. Un roman epistolar upgradat la varianta pentru secolul 21. O lectură captivantă și amuzantă. ACEASTĂ CARTE NU POATE FI LĂSATĂ DIN MÂNĂ (v-am avertizat!)

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.