Recenzie „Drumul către libertate” de Yeonmi Park

de | aug. 18, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE ARE REDUCERE PE:

În lumea liberă, copiii visează la ce vor să se facă atunci când vor fi mari şi cum îşi pot folosi talentele. Când aveam 4 – 5 ani, singurul lucru pe care doream să-l fac ca adult era să cumpăr câtă pâine voiam şi s-o mănânc pe toată. Când îţi este mereu foame, nu te gândeşti decât la mâncare. Eu nu înţelegeam de ce, când mama venea acasă cu nişte bani, trebuia să-i păstreze aproape pe toţi pentru mai târziu. În loc de pâine, mâncam numai un pic de terci de cartofi. Eu şi sora mea ne-am înţeles că, dacă o să ajungem mari, o să ne folosim banii ca să mâncăm pâine pe săturate.

Citind această carte mi am pus mii de întrebări. Oare așa era și în România pe vremea lui Ceaușescu?

Cartea prezintă povestea de viață a autoarei: o fata din Coorea de Nord, un loc greu de imaginat, sub un regim comunist care era menit să spele creiere. Televizoarele și radiourile erau codate să meargă doar pe programe coreene. Nu aveau acces la internet, nu puteau accesa informații din exteriorul țării.

Kim Ir-Sen și apoi Kim Jong-il, conducatorii Coreei de Nord erau un fel de zei trebuiau mereu venerați prin cântece, prin tot ce făceau oamenii… populația de rând trăia la limita subzistenței.

Oamenii se temeau să vorbească anumite lucruri chiar în familie, să nu fie auziți, să nu fie pârâți băgați la închisoare sau mai rău omorâți.

Când trăiești într-o asemenea țară nu-ți dorești de cât să fugi, să fugi cu orice preț.. prețul care l-au plătit Yeonmi și mama ei este greu de acceptat: violuri, trafic de persoane..,dar au reușit într-un final deși plătind un preț uriaș.

Yeomni având 13 ani când a fugit din țară sa, proaspăt operată de apendice deși fuse diagnosticată greșit. Mama ei a făcut tot ce a putut să o păzească de rele, dar vândute fiind nu mai era capabilă să hotărască pentru ea, dar apoi pentru fiica ei.

O carte cutremurătoare care merită citită, am citit despre al doilea război mondial, despre Holocaust, despre Afganistan, dar nu mi-am imaginat că în secolul XXI comunismul e atât de crunt.

Lectură plăcută !!!

Ți-a plăcut recenzia cărții DRUMUL CĂTRE LIBERTATE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Yeonmi Park

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Drumul Către Libertate
Autor: Yeonmi Park
An apariție : 2015
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 18.08.2019
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 231

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1943 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments