Recenzie „Drumul către libertate” de Yeonmi Park

de | aug. 18, 2019 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE ARE REDUCERE PE:

În lumea liberă, copiii visează la ce vor să se facă atunci când vor fi mari şi cum îşi pot folosi talentele. Când aveam 4 – 5 ani, singurul lucru pe care doream să-l fac ca adult era să cumpăr câtă pâine voiam şi s-o mănânc pe toată. Când îţi este mereu foame, nu te gândeşti decât la mâncare. Eu nu înţelegeam de ce, când mama venea acasă cu nişte bani, trebuia să-i păstreze aproape pe toţi pentru mai târziu. În loc de pâine, mâncam numai un pic de terci de cartofi. Eu şi sora mea ne-am înţeles că, dacă o să ajungem mari, o să ne folosim banii ca să mâncăm pâine pe săturate.

Citind această carte mi am pus mii de întrebări. Oare așa era și în România pe vremea lui Ceaușescu?

Cartea prezintă povestea de viață a autoarei: o fata din Coorea de Nord, un loc greu de imaginat, sub un regim comunist care era menit să spele creiere. Televizoarele și radiourile erau codate să meargă doar pe programe coreene. Nu aveau acces la internet, nu puteau accesa informații din exteriorul țării.

Kim Ir-Sen și apoi Kim Jong-il, conducatorii Coreei de Nord erau un fel de zei trebuiau mereu venerați prin cântece, prin tot ce făceau oamenii… populația de rând trăia la limita subzistenței.

Oamenii se temeau să vorbească anumite lucruri chiar în familie, să nu fie auziți, să nu fie pârâți băgați la închisoare sau mai rău omorâți.

Dacă îți place recenzia cărții DRUMUL CĂTRE LIBERTATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Yeonmi Park

Când trăiești într-o asemenea țară nu-ți dorești de cât să fugi, să fugi cu orice preț.. prețul care l-au plătit Yeonmi și mama ei este greu de acceptat: violuri, trafic de persoane..,dar au reușit într-un final deși plătind un preț uriaș.

Yeomni având 13 ani când a fugit din țară sa, proaspăt operată de apendice deși fuse diagnosticată greșit. Mama ei a făcut tot ce a putut să o păzească de rele, dar vândute fiind nu mai era capabilă să hotărască pentru ea, dar apoi pentru fiica ei.

O carte cutremurătoare care merită citită, am citit despre al doilea război mondial, despre Holocaust, despre Afganistan, dar nu mi-am imaginat că în secolul XXI comunismul e atât de crunt.

Lectură plăcută !!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DRUMUL CĂTRE LIBERTATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Drumul Către Libertate
Autor: Yeonmi Park
An apariție : 2015
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 352

Alte recenzii de la Yeonmi Park:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2096 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments