Recenzie “După ce te-am pierdut” de Jojo Moyes

by | May 4, 2019 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA DUPĂ CE TE-AM PIERDUT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN”Amuzant, surprinzător și emoționant, cu personaje care inspiră în același timp optimism și melancolie… Un roman provocator și captivant, care reușește să surprindă întreaga complexitate a iubirii.”


După ce te-am pierdut de Jojo Moyes, reprezintă continuarea bestsellerului Înainte să te cunosc, pe care vă recomand să îl citiți sau să vizionați filmul cu același nume (Me before you).

Volumul II ne prezintă o nouă față a protagonistei noastre, Louisa Clark, după 18 luni de la tragedia care i-a schimbat iremediabil întreaga existență. Dacă Lou de înainte era o persoană banală, lipsită de ambiții, dar cu o veselie în suflet ieșită din comun, Lou de după este de nerecunoscut.

După traumatica moarte a lui Will, Lou încearcă să schimbe anumite lucruri din viața ei și se mută în Londra, unul dintre cele mai aglomerate și gălăgioase orașe. Încercând să țină cont de sfatul dat de Will înainte să moară, se hotărăște să părăsească orașul natal, în încercarea de a face ceva cu viața ei.

Bineînțeles, durerea provocată de moartea omului de care s-a îndrăgostit cât și scandalul care s-a iscat în urma evenimentelor întâmplate, au determinat-o să plece cât mai departe, în speranța că timpul va reuși să-i vindece rănile. Dar faptul că este complet singură în apartamentul pe care și l-a cumpărat cu banii de la Will, că jobul din aeroport nu este cu nimic superior față de cel anterior, o adâncește din ce în ce mai tare într-o stare de nemulțumire continuă.


”La început, o să te simți puțin stânjenită în noua ta lume. Întotdeauna te simți ciudat când ești izgonit din zona ta de confort. Dar în tine, Clark, există o foame de cunoaștere. Curaj. Pe care l-ai îngropat, așa cum fac majoritatea oamenilor”.


“După ce te-am pierdut”  este un roman despre pierderi, suferință, căutări exasperante, renaștere. Este despre cum să treci peste moartea persoanei iubite, atunci când nu ai fost de acord cu deciziile luate de aceasta. Cum să nu te simți vinovat, chiar dacă în realitate nu ești, dar sufletul tău simte că mai puteai face ceva să-i schimbi traiectoria omului drag…

În această nouă lume a Louisei, apar personaje noi, care vor fi schimba din nou toate datele problemei, punând-o pe aceasta față în față cu noua ei realitate, aceea de a fi singură, tristă, nefericită și acuzată de tentativă de sinucidere. Pierdută în propriile ei conversații cu Will, pe care nu și-l poate scoate din minte, îmbătată de vin și urcată pe acoperișul blocului unde locuia, Lou aude o voce feminină apărută parcă prin vis, se sperie și cade.

Lily, vocea feminină, este o adolescentă rebelă, care se descoperă a fi fiica lui Will, deși nimeni nu are habar de existența ei. Deși nu este responsabilitatea ei, Louisa depășește orice limită a realității și se afundă în descoperirea copilei și a poveștii acesteia.

Sam este un paramedic interesant, frumos, educat și o ajută pe Lou atât cu problemele legate de Will, dar și cu cele legate de Lily. Cunoscându-l mai bine, cu timpul Lou ajunge să se îndrăgostească de Sam, deși această nouă situație este greu de gestionat pentru ea, luptându-se în paralel cu fantoma mult iubită a lui Will.

Aceată carte este profundă, dezbate mai multe teme importante, se joacă cu emoțiile noastre obligându-ne să reflectăm mai mult la viață și la cei din jurul nostru. Este o poveste despre autocunoaștere, de revenire în prezent, de luptă permanentă cu trecutul și cu toate traumele sale.

Dar oricât de multe lucruri avem de parcurs în viață, aceasta merită trăită. Fără prejudecăți, fără regrete, putem transforma orice lucru negativ în ceva pozitiv, care merită experimentat.


”Trăiește bine. Pur și simplu, trăiește…”


📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DUPĂ CE TE-AM PIERDUT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DUPĂ CE TE-AM PIERDUT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: După Ce Te-am Pierdut
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 394
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 4.05.2019
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 901 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments